Festival Nacht van de Viool
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Met o.a. Hugo Ticciati, Yannick Hiwat, Tobias Preisig, Gjermund Larsen en trio, Noa Eyl en Trio BACHtaloh, het Amsterdam Andalusisch Orkest, Jeffrey Bruinsma, winnaar van de Jonge Makers Prijs, Emine Bostanci, George Dumitriu, DOX Club, de Balcony Players en festival-curator en jazzviolist Tim Kliphuis en trio.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Festival Nacht van de Viool

Nederlands Vioolconcours

incl. servicekosten

De Nacht van de Viool is het eerste festival in Nederland waarin de veelzijdigheid van de viool centraal staat. De eerste twee edities waren een groot succes. In 2025 wordt 'de Nacht' nog groter: In Pandora hoor je de viool in versterkte muziekgenres zoals experimenteel, minimal, pop en dance. Ervaar aan den lijve hoe de viool zijn brave imago van zich afschudt. In de bovenzalen van TivoliVredenburg zal weer een breed scala aan muzikale genres klinken, van Ierse en Roemeense volksmuziek tot jazz en rock, en van improvisatie tot Turkse knievedel.

In de line-up onder anderen Hugo Ticciati, Yannick Hiwat, Tobias Preisig, de Noorse violist Gjermund Larsen met zijn trio, Gypsy violiste Noa Eyl met zijn Bachtaloh ensemble, het Amsterdam Andalusisch Orkest, Jeffrey Bruinsma, de kersverse winnaar van de Jonge Makers Prijs, kemenche speler Emine Bostanci, Roemeense folklore van George Dumitriu, jonge theatermakers van DOX Club, de Balcony Players en festival-curator en jazzviolist Tim Kliphuis neemt zijn trio mee.

Het NRC schreef: Je ziet niet vaak een festival dat zo strak in de roos schiet: het is laagdrempelig, de sfeer is los, het publiek is jong en oud en het muzikale aanbod is kwalitatief hoog en divers. De viool is geen louter klassiek instrument, bewijst al dat talent, en dat is het ook nooit geweest, laten de fiddle- en volksmuziekmastodonten horen. ****

Zie ook

Festival Nacht van de Viool

Finale Jonge Makers Prijs

Nederlands Vioolconcours

Festival Nacht van de Viool

Beethoven 5 en nieuw Vioolconcert van Roukens

AVROTROS Vrijdagconcert

Festival Nacht van de Viool

Vioolconcert van Bruch en Dvořák 8

AVROTROS Vrijdagconcert