Samara Joy
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Samara Joy - Vocals

Band - tba

Support act
geen
Locatie
Grote zaal

Samara Joy

Jonge jazzvocalist brengt met haar stem grote zangeressen in herinnering

incl. servicekosten

Door Samara Joy herleven de hoogtijdagen van de vocale jazz. Via TikTok enthousiasmeert ze haar generatiegenoten voor de sound die ooit werd grootgemaakt door namen als Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan. En met haar charisma en enorme stembereik weet de 24-jarige zangeres inmiddels alle generaties aan haar te binden. Ze is een van de meest gewilde artiesten op de grote internationale jazzfestivals; onder meer op North Sea Jazz stonden er enorme rijen voor de Hudson om nog een glimp op te vangen van de jonge jazzvocalist. 

Hoewel de standards uit het Great American Songbook vaak al even meegaan, voelen ze in de uitvoering van Joy sprankelend nieuw. Haar fluwelen, gloedvolle stemgeluid wordt tot in de hoogste regionen van de jazzscene opgemerkt: de aanvragen voor samenwerkingen liggen voor het oprapen, en vorig jaar nam ze twee Grammy’s mee naar huis. Naast twee studioalbums schreef ze recent ook muziek voor de soundtrack Netflix film Shirley, over de eerste zwarte congresvrouw Shirley Chisholm.

Joy staat nog maar aan het begin van haar carrière, en haar naam wordt nu al in een adem genoemd met de grote namen uit de vorige eeuw. Misschien dat binnenkort – net als bij Ella, Billie of Sarah – ook bij Samara alleen haar voornaam volstaat?

Samara Joy brengt met haar zang grote jazzstemmen in herinnering” - NRC

Samara Joy’s Voice (and Social Media) Is Helping Jazz Find Fresh Ears” - The New York Times

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Jazzmeia Horn

Behoort tot één van de meest interessante jonge vocalisten in de jazz

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Mavis Staples

Legendarische Amerikaanse gospel- en r&b-zangeres

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Cyrille Aimée

Frans-Amerikaanse jazz zangeres