The Necks
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden
Lloyd Swanton bas
Chris Abrahams toetsen
Tony Buck drums
Locatie
Cloud Nine

The Necks

Meesters in de uitgesponnen improvisatie

incl. servicekosten

Met meer dan 35 jaar ervaring is The Necks gegroeid tot meester van de uitgesponnen improvisatie. Zowel op het podium als op plaat laten de drie Australiërs stapvoets hun basale ideeën uitgroeien tot fascinerende composities. Het trio wordt vaak vergeleken met het minimalisme van Philip Glass, maar ook met de Krautrock van Can. The Necks bewandelt vele genres en rijgt die als kralen aan een ketting in de geïmproviseerde composities. En dat zonder ook maar één avond hetzelfde te spelen.

Publieke erkenning is ze ook niet ontgaan over de jaren: ze hebben meerdere ARIA-awards op hun naam staan, New York Times bekroonde ze tot “The greatest trio on earth” en Rolling Stone Australia zette ze in de top 50 “Greatest Australian Artists of All Time”. Vorig jaar brachten ze tijdens Le Guess Who een volle Stadsschouwburg in extase en verbazing na één stuk te hebben gespeeld van een uur. Met toetsen, bas, drums en een enorme toewijding, laat The Necks elke avond weer zien dat ieder allerkleinste begin zich kan ontwikkelen tot een rijke muzikale ervaring.

 “Na tien minuten was je onder hypnose. Tempo en volume werden opgeschroefd zonder dat je er erg in had. Drummer Tony Buck speelde met een mathematische precisie, en trok de luisteraar uit de werkelijkheid.” - de Volkskrant

Zie ook

The Necks

Tonbruket

Jazzkwartet van de Zweedse bassist Dan Berglund

The Necks

Nik Bärtsch Ronin

Komen met hun kenmerkende zen-funk en ritual groove music

The Necks

Fred Hersch

Pianovirtuoos komt met nieuw album op ECM