Groove Beest: Fenix (6+)

Bekijk ons

Familieprogramma
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Fenix:
Kika Sprangers
saxofoon
Robert Koemans toetsen
William Barrett bas
Willem Romers drums

Locatie
Cloud Nine
Adviesleeftijd

Bij onze familieconcerten hanteren we een minimumleeftijd. Dat doen we om je een richtlijn te geven. De adviesleeftijd van dit concert (voor kinderen van 6 jaar en ouder) is gebaseerd op de inhoud en/of de stijl van een voorstelling. Onze ervaring is dat jongere broertjes en zusjes ook mee kunnen genieten van Groove Beest-concerten. Maak je eigen inschatting. We wensen je veel plezier!

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Groove Beest: Fenix (6+)

Ontdek de groove in jezelf!

incl. servicekosten

De concertreeks Groove Beest (BIMhuis Productions) brengt wereldmuziek, jazz, funk en niemand-blijft-stilzitten-beats samen in een vrolijke, interactieve voorstelling voor jonge kinderen én hun ouders. Tijdens Groove Beest-concerten ontmoet je telkens een andere groovy band of artiest; de speciale MC vertelt je alles over de Groove Beesten die de zaal op stelten zetten. Ook leer je over groove, instrumenten en improvisatie. Dit Groove-Beest concert is met de band Fenix (Kika Sprangers, Robert Koemans, William Barret en Willem Romers). Je kunt erop rekenen dat het dak er weer af gaat!

Fenix
Op dit moment verovert Fenix de Nederlandse jazzpodia en -festivals met hun levendige en toegankelijke muziek. Hun nummers zitten vol mooie melodieën, dromerige sferen en opzwepende ritmes, waarbij elektronische en akoestische elementen naadloos samenkomen. Dankzij hun liefde voor improvisatie klinkt elk optreden weer als een verrassende en spontane belevenis.

Saxofonist Kika Sprangers heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een bekend gezicht als bandleider, componist en performer, met talloze optredens op verschillende podia. De synthesizers en elektronische klanken van Robert Koemans zijn essentieel voor het geluid van Fenix, dat verder wordt versterkt door William Barrett op bas en Willem Romers op drums. De band laat zich inspireren door artiesten zoals Donny McCaslin, Avishai Cohen en ADHD.

Wereldmuziek
Groove Beest is dé funky voorstelling om kinderen (en ouders) kennis te laten maken met swingende muziek uit alle uithoeken van de wereld. Zo hebben Zuco 103, Chatlein & Roe en Bayou Bayou al eens opgetreden. De stoelen gaan aan de kant en je wordt onherroepelijk meegezogen. Ondertussen leer je welke dansmoves en ritmes eraan te pas komen. Opgelet: reële kans op zweten!

Verder grooven met podcast
Het Bimhuis in Amsterdam brengt Groove Beest door het hele land op de planken. En wil je alvast voorpret beleven, of heb je na afloop nog niet genoeg geswingd? Luister dan de podcast die bij deze concertreeks hoort.

Zie ook

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Groove Beest: Fenix (6+)

Ontdek de groove in jezelf!

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Sara's Mysteries (6+)

Theatrale live beleving van de populaire gelijknamige podcast met Sara de Monchy

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Op een onbewoond (6+)

Een ontdekkingsreis met danscollectief Man II Co