Pärt über Bach
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Amsterdam Sinfonietta
Candida Thompson muzikale leiding, viool
Simone Lamsma viool

Programma

Bach Bist du bei mir; Ich hatte viel Bekümmernis; Concert voor twee violen en orkest BWV 1060; Vioolsonate in e: Allegro (arr. Respighi)
Pärt Tabula rasa; Collage über B­A­C­H; Fratres

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Pärt über Bach

Amsterdam Sinfonietta

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Het is niet voor het eerst dat Amsterdam Sinfonietta en Simone Lamsma zich aan de combinatie van Bach en Pärt wagen. Orkest en violist toerden al eerder met vergelijkbaar repertoire. Zij weten de hemelse, spirituele stijlen van beide componisten optimaal met elkaar te verweven. Lamsma – in 2024-2025 artist in residence van AVROTROS Vrijdagconcert – en Thompson spelen van verstild, etherisch tot alle registers open.  

Stilte
Pärt droeg Tabula rasa op aan violist Gidon Kremer, die het ‘een verklaring van stilte, een manifest van concentratie op belangrijke dingen’ noemde. Precies wat Pärt met zijn zogenoemde tintinnabuli-stijl wilde bereiken. Zoals hij het zelf omschreef: ‘De geluiden zijn er om de stilte te omringen.’ In zijn zoektocht naar deze nieuwe stijl verweefde hij andere muzikale genres met zijn eigen modernistische muziek, zoals in Collage über B-A-C-H

Van klavieren naar violen
Het Concert voor twee violen schreef Bach oorspronkelijk voor twee klavieren en strijkorkest. Deze versie heeft Amsterdam Sinfonietta eerder met de gebroeders Jussen uitgevoerd. Bach bewerkte het stuk tot een concert voor hobo en viool. Dat is de versie die vanavond klinkt, uitgevoerd door twee violisten. 

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Pynarello's Oerknal

Nieuwe werken van Kika Sprangers, Julian Schneemann e.a.

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Karsu & Amsterdam Sinfonietta

Amsterdam Sinfonietta

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Game Music

Noord Nederlands Orkest