Philzuid speelt Beethoven 5

Ontdek ons jubileumprogramma

10 jaar TivoliVredenburg
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Philzuid (voorheen Philharmonie Zuidnederland)
Duncan Ward dirigent
Camille Thomas cello

Programma
Saint-­Saëns Danse Macabre ; Celloconcert nr. 1
Beethoven Symfonie nr. 5
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Philzuid speelt Beethoven 5

o.l.v. chef-dirigent Duncan Ward

Geweest

PhilZuid | zondag 26 mei 2024 | Grote Zaal

De bekendste symfonie die er ooit aan muziekpapier is toevertrouwd? Zonder twijfel is het live ondergaan van de Vijfde van Beethoven een ideaal startpunt voor alle nieuwsgierige muziekliefhebbers. De openingsmaten zijn iconisch en vervolgens ontspint zich een orkestrale wervelwind. Een hoogstandje van Ludwig van Beethoven waar Duncan Ward en zijn Philzuid (voorheen philharmonie zuidnederland) wel raad mee weten.

Danse Macabre

Als royaal voorgerecht schotelt dirigent Ward het publiek een Franse dubbelslag voor. Minstens zo geliefd als Beethovens Vijfde Symfonie is de Danse Macabre van Camille Saint-Saëns. Bij jong en oud bekend als de stemmige griezelmuziek van het befaamde Spookslot van pretpark de Efteling.

Camille Thomas

Fransman Saint-Saëns heeft meer pijlen op zijn boog. Zijn pakkende Eerste Celloconcert is het summum van temperamentvolle vervoering. Rijzende ster, celliste Camille Thomas, is speciale gast van Philzuid. Ze debuteerde op het label Deutsche Grammophon met cellomuziek van Saint-Saëns en Jacques Offenbach. ‘Verrukkelijk, hartverwarmend en vol van smaak,’ schreef het Britse vooraanstaande Gramophone over Thomas’ montere kijk op Saint-Saëns’ muziek.

Programmatoelichting

Verrijk je concertervaring met achtergrondinformatie, lees op deze pagina de digitale programmatoelichting voor dit concert.

 

10 jaar TivoliVredenburg

Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

Philzuid speelt Beethoven 5

Residentie Orkest speelt Eine Alpensinfonie

Dirigent Jun Märkl

Philzuid speelt Beethoven 5

Philzuid & Denis Kozhukhin

Dirigent Tung-Chieh Chuang

Philzuid speelt Beethoven 5

Alice Sara Ott & Philzuid

Chef-dirigent Duncan Ward