Gabrieli Consort
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Gabrieli Consort & Players
Paul McCreesh dirigent

Programma

Morales Mis voor de feestdag van St. Isidorus van Sevilla

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Gabrieli Consort

i.s.m. Festival Oude Muziek

incl. servicekosten

Met Sevilla als hoofdthema kan het Festival Oude Muziek niet om het werk van renaissancecomponist Cristóbal de Morales heen. Zijn missen gelden als het summum van de late renaissance. Waarom dat zo is onderstreept het Gabrieli Consort & Players met loepzuiver samenzang en een reconstructie van zoals het er misschien ooit aan toeging.

Cristóbal de Morales wordt wel beschouwd als de meest invloedrijke componist vóór Tomás Luis de Victoria. Hij haalde zijn inspiratie uit grote renaissancecomponisten zoals Josquin Desprez en wist met zijn meerstemmige vocale missen internationaal de aandacht te trekken. Ook Mis voor de feestdag van St. Isidorus van Sevilla heeft alles wat de koormuziek uit de renaissance zo magisch maakt.

Het Gabrieli Consort & Players maakte er onder leiding van Paul McCreesh al eerder furore mee. BBC Music Magazine noemde de wijze waarop dit meer dan veertig jaar bestaande collectief de mis inbedde in gregoriaanse gezangen en andere religieuze werken uit die tijd een ‘werkelijk magnifiek verslag, een bijzonder levendige weergave van de wijze waarop het er destijds aan toe had kunnen gaan.’

Zie ook

Gabrieli Consort

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Met John Butt

Gabrieli Consort

Weihnachts-Oratorium

Nederlands Kamerkoor

Gabrieli Consort

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging