İsmail Tunçbilek

bekijk hier onze

Turkse shows
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Hertz

İsmail Tunçbilek

Masters of Anatolia

Afgelast

Bağlama-virtuoos İsmail Tunçbilek komt naar Nederland voor een tournee als onderdeel van de festivalreeks ‘Masters of Anatolia’

Tunçbilek, ook bekend van befaamde band Taksim Trio, was altijd al een van de pioniers in vernieuwing van de Anatolische muziektraditie. Hij brengt zijn eigen repertoire ten gehore en bewerkt klassieke liederen uit de ashik-traditie. Ashiks waren rondtrekkende minstrelen, niet alleen uit de Turkse cultuur, maar ook de Azerbeidjaanse, Armeense, Georgische en Perzische cultuur. De namen van de grote Turkse ashiks zoals Aşık Veysel, Neşet Ertaş en Aşık Mahsuni liggen nog steeds op ieders lippen. Naast die ashik-muziek speelt Tunçbilek nieuwe bewerkingen van Anatolische volksliederen.

İsmail Tunçbileks reputatie is deels gebaseerd op zijn spel op de elektrische bağlama en daarmee bereikte hij internationale faam. Hij is ook virtuoos op de akoestische bağlama en die komt in dit programma ook aan bod, om zo dicht mogelijk bij de bron te kunnen komen.

Wat is Masters of Anatolia?
Masters of Anatolia is een doorlopend muzikaal festival in de vorm van een serie concertavonden. Samen met zeven vooraanstaande Nederlandse muziekpodia, verspreid over het hele land, halen we de rijke muziekcultuur uit Turkije naar Nederland. Het festival presenteert toonaangevendste meester-instrumentalisten en -vocalisten die hun muzikale inspiratie uit hun Anatolische wortels halen.

Masters of Anatolia is een initiatief van Stichting Mystiek Mediterrane Muziek en Mystiek Productions in samenwerking met zeven vooraanstaande concertzalen in Nederland.