Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Bekijk alle concerten

Nederlandse Bachvereniging
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden
Nederlandse Bachvereniging
John Butt
muzikale leiding, klavecimbel
Carine Tinney
sopraan
Alex Potter
altus
Matthew Brook
bas
Programma
Bach Cantates: Was soll ich aus dir machen, Ephraim?; Ihr, die ihr euch von Christo nennet; Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn
Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Met John Butt

v.a. € 32,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Samen met Bachspecialist John Butt voert de Nederlandse Bachvereniging drie cantates uit die grote levensvragen behandelen. Stel je je open voor de ander, of maakt onbekend onbemind? Kies je bij onrecht voor vergelding of probeer je te vergeven? En waar vind je vertrouwen, hoop en geloof? Bach op zijn best.

Dirigent en musicoloog John Butt is een van de meest vooraanstaande deskundigen als het gaat om Bach en de historische uitvoeringspraktijk. Voor de uitvoeringen van Bachcantates onder Gustav Leonhardt bereidde hij destijds de koren voor en nu leidt hij zelf het Dunedin Consort. Daarnaast is hij een veelgevraagd gastdirigent, organist en klavecinist. Aan de Universiteit van Glasgow leidt hij als bekleder van de Gardinerleerstoel een nieuwe generatie specialisten op.

De cantates van Bach onderscheiden zich niet alleen door de meeslepende muziek, maar ook door de thema’s die dicht bij de menselijke dilemma’s van toen en nu staan. Zo gaat de relatief weinig uitgevoerde cantate Ich lasse dich nicht, du segnest mich denn over de aanvaarding van de dood als deel van het leven en bezingt de cantate Ihr, die ihr euch von Christo nennet al het goede dat ware barmhartigheid brengt.

Zie ook

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam

Mozart Requiem

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Weihnachts-Oratorium

Nederlands Kamerkoor

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Allerzielen

Nederlandse Bachvereniging