Gala Concert Queen Experience
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden
Harmonieorkest Vleuten
Toonkunstkoor Utrecht
Arjan Gaasbeek dirigent
Fieke Smitskamp viool
Tjeerd Broerse cello
Chris Kok piano
Ab Nieuwdorp presentatie
Programma
Sjostakovitsj Festive Ouverture
Dennis Hazenoot Symphony no. 1 "To Wonder and Excitement" (wereldpremière)
Tolga Kashif The Queen Symphony
Support act
Voorprogramma: Harmonieorkest Vleuten-D Orkest
Locatie
Grote zaal
Inleiding concert

Grote Zaal (19:40 uur)

In de Grote Zaal geeft Ab Nieuwdorp een introductie over de werken en korte inleiding over de nieuwe compositie.

Voorprogramma concert

Grote Zaal(19:00 uur)

In de Grote Zaal zal een jeugdorkest van Harmonieorkest Vleuten je voor aanvang van het Galaconcert verwelkomen met prachtige muziek.
Harmonie Orkest Vleuten besteedt veel aandacht aan de opleiding van jeugd en dit willen we graag laten zien op ons 75-jarig jubileum galaconcert. Daarom presenteren we met trots ons Harmonieorkest Vleuten-D Orkest (HOV-D) in het voorprogramma. HOV-D bestaat voornamelijk uit jongeren die ruim een jaar onderweg zijn om hun muzikale talenten te ontwikkelen. Het orkest bestaat op dit moment uit ongeveer 25 muzikanten onder leiding van Jooske van Andel.

Gala Concert Queen Experience

Harmonieorkest Vleuten en Toonkunstkoor Utrecht

Geweest

Bij dit concert is er een voorprogramma (19.00u) en een inleiding (19.40u). 

Beleef een groots en feestelijk galaconcert. Ter gelegenheid van haar 75-jarige jubileum, presenteert het Harmonieorkest Vleuten een wereldpremière. Speciaal voor deze gelegenheid is een symfonie gecomponeerd door de Nederlandse componist Dennis Hazenoot, Symphony No. 1 To Wonder and Excitement. Samen met het gerenommeerde Toonkunstkoor Utrecht zal deze indrukwekkende blaasmuziek u in vervoering brengen.

The Queen Symphony

Geniet na de pauze van The Queen Symphony. Zoals Freddy Mercury dat wenste, leeft zijn muzikale erfenis voort in dit monumentale concertwerk, gecomponeerd door Tolga Kashif. Herken thema’s uit het karakteristieke rock-repertoire van Queen die de basis vormen voor deze zesdelige symfonie. Aangevuld met solisten op viool, cello, harp en piano zorgen orkest en koor voor een waar muziekspektakel!

Harmonieorkest Vleuten

Het Harmonieorkest Vleuten is ambitieus en staat midden in de Utrechtse samenleving, met verankering in Vleuten en omgeving. Met regelmaat wordt de verbinding met professionele muzikanten gezocht om bijzondere concerten te verzorgen. Het repertoire van het orkest is zeer breed. “Grote zeggingskracht en hoog uitvoeringsniveau..”. Afgelopen 18e november behaalde het orkest een 1e prijs met lof van de jury tijdens het concertconcours van de MBGF in de Hanzehof in Zutphen.

Toonkunstkoor Utrecht

Toonkunstkoor Utrecht is met ruim 110 leden het grootste gemengde concertkoor van Utrecht. De leden delen de ambitie om op hoog niveau muziek te maken en daarnaast veel plezier te hebben. De thuisbasis voor concerten is TivoliVredenburg. Het koor is ook te vinden op andere locaties in binnen- en buitenland. Op het repertoire staan naast de grote oratoriumwerken ook werken van minder bekende componisten: een afwisselende mix van traditie en vernieuwing.

Zie ook

Gala Concert Queen Experience

The Dutch Queen Tribute

50 jaar Killer Queen | Tribute aan Queen door leden van Navarone en Krezip