Chief Adjuah (formerly Christian Scott)
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Chief Adjuah - Chief Adjuah’s Bow, Vocals, Adjuah Trumpet, Siren, Sirenette
+ band tbc

Support act
geen
Locatie
Cloud Nine

Chief Adjuah (formerly Christian Scott)

Een verbinding tussen Amerikaanse inheemse en Caraïbische muziek, Afrikaanse ritmes en New Orleans jazz

incl. servicekosten

Met zijn nieuwe naam als Chief Xian aTunde Adjuah legt de trompettist voorheen bekend als Christian Scott een verbinding tussen zijn muzikale roots en voorouders. Hij geeft een ereplek aan Amerikaanse inheemse muziek en legt verbindingen tussen Caraïben, Afrikaanse ritmes en de jazz uit New Orleans. Om die muzikale connecties ten gehore te brengen, ontwierp Chief Adjuah zijn eigen trompet, Adjuah Trumpet, de Adjuah Bow en Sirenette. (lees hier meer over zijn instrumenten)

De Chief maakt met zijn muziek en met zijn maatschappelijke geëngageerde concerten een diepe indruk, zo ook op festivals als Transition en North Sea Jazz. Hij heeft twee Edison Awards en vijf Grammy nominaties mogen ontvangen en heeft samen gespeeld met popsterren en rappers als Prince, Jill Scott, Tom Yorke en Mos Def. Op zijn nieuwe plaat ‘Bark Out Thunder Roar Out Lightning’ rekt hij de grenzen van jazz volledig op, in wat hij noemt ‘Stretch Music’: “This is what you will hear on our recordings; a stretching of Jazz, not a replacement.”  

“He doesn’t condescend to the folklore. It is his source of strength: a book of oral histories and battle rhythms, to be used in a contemporary way.” - The New York Times over de nieuwe plaat Bark Out Thunder Roar Out Lightning

Zie ook

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Hiromi's Sonicwonder

unieke muzikant komt met funky album met retrovideogame klanken

Rabo Open Stage: 10 jaar jazz op de Rabo Open Stage

Mavis Staples

Legendarische Amerikaanse gospel- en r&b-zangeres