Alceu Valença & Orquestra Ouro Preto

bekijk hier alle

GLOBAL CONCERTEN
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Grote zaal

Alceu Valença & Orquestra Ouro Preto

Valencianas in Europe

v.a. € 56,50

Bestel tickets

incl. servicekosten

Eén van de meest invloedrijke artiesten uit Brazillië komt naar Nederland. De succesvolle singer-songwriter Alçeu Valença mixt zijn muzikale roots uit Pernambuco met hedendaagse grooves. Een bijzondere samenwerking tussen de singer-songwriter uit Pernambuco en het orkest uit Minas Gerais zal begin 2025 in vier landen te zien en horen zijn, waaronder Nederland. Het concert brengt thema's samen uit de twee live-albums die de essentie van het project vormen: 'Valencianas I', opgenomen in Belo Horizonte in 2014 en winnaar van de Braziliaanse Muziekprijs - en 'Valencianas II', opgenomen in het Casa da Música in Porto, Portugal, in 2020.

Onder leiding van Rodrigo Toffolo en gearrangeerd door Mateus Freire, geeft de show, bedacht door cultureel producer Paulo Rogerio Lage, een veelzijdige en verfijnde kijk op het werk van een van de belangrijkste muziekartiesten van Brazilië. In het repertoire worden de gevestigde liederen van Alceu Valença - Anunciação, Belle De Jour, Tropicana, Coração Bobo, Girassol, Cavalo de Pau, Como dois Animais, Táxi Lunar - aangevuld met schatten uit zijn eigen oeuvre (Sino de Ouro, Sete Desejos , Junho, Dia Branco), onderbroken door Alceu's eigen orkestrale thema's Acende a Luz en de suite Valencianas, geschreven door Mateus Freire op basis van verschillende referenties in het muzikale denkkader van de componist.

Volgens Alceu is dit een andere benadering van zijn discografie. "Dit is voor een groot deel te danken aan de geest van het Ouro Preto Orkest. Het zijn jonge en zeer getalenteerde muzikanten die aanstekelijk zijn door de behendigheid waarmee ze hun instrumenten bespelen en de manier waarop ze de nuances van mijn muziek weten vast te leggen", vat hij samen.

Voor dirigent Rodrigo Toffolo is Alceu een icoon van de Braziliaanse muziek vanwege zijn eeuwige durf en eigentijdsheid. Valencianas combineert de Braziliaanse sertão en agreste, die zo essentieel zijn voor zijn werk, met de veelzijdige concertmuziek van het orkest. Het is niet alleen een manier om deze meester, maar ook de diepe Brazilianiteit waaraan het werk van Alceu ons doet denken”, legt de dirigent uit.

De Euro Tour of Valencianas biedt een kans om het populaire en rijke karakter van de Braziliaanse kunst in een internationale context te vieren, waarbij muziek wordt gebruikt als brug tussen landen en culturen.