Calefax
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden
Calefax: Oliver Boekhoorn hobo Bart de Kater klarinet Raaf Hekkema saxofoon Jelte Althuis basklarinet Alban Wesly fagot Amine Aydoun piano Sanne van der Put choreograaf
Programma
Celia Swart A 20-minute walk to the city (2024, première)
George Philipp Telemann Oboe concert in e (arr. Oliver Boekhoorn)
Abing Er Quan Ying Yue
Moondog New Amsterdam/Runic writing (arr. Raaf Hekkema)
George Gershwin An American in Paris (arr. Raaf Hekkema) met choreografie van Sanne van der Put
Dit concert heeft geen pauze. Bij dit concert is na afloop een drankje inbegrepen.
Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Familieconcert

Wil je je liefde voor klassieke muziek doorgeven aan je (klein)kind? Dan is dit het perfecte concert! In een concert van een uur zonder pauze spelen de beste musici van nu toegankelijke klassieke muziek waar iedereen van kan genieten. Na het concert staat er een inbegrepen kop thee, koffie, glas limonade of fris klaar. Voor kinderen onder de 19 jaar kun je een jongerenticket halen.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Calefax

Streetwise

Geweest

In bijna veertig jaar is Calefax uitgegroeid tot een kamermuziekinstituut. Vijf mannen introduceerden het rietkwintetensemble en verkennen de mogelijkheden tot in de uithoeken. Ditmaal trekt het vijftal de stad in; ze zoeken het straatleven op en spelen streetwise muziek. Op het programma prijkt werk van eigenzinnige componisten die net als Calefax hun eigen levenspad kiezen.

Rietkwintet
Calefax is een van de uniekste ensembles van Nederland. Het transparante, karaktervolle geluid van Calefax is de grootste kracht. De rietinstrumenten saxofoon, hobo, klarinet, fagot en basklarinet zijn aan elkaar gewaagd, gaan in elkaar op en behouden toch een eigen identiteit. Veel componisten schreven speciaal voor het rietkwintet, maar even rap werken de Calefaxleden aan innovatieve arrangementen.

Als ondernemend ensemble heeft Calefax een affiniteit met componisten die het net even anders doen. Tijdens Streetwise licht Calefax het muziekleven op straat bij. Op het menu staan composities van blinde straatmuzikanten Jacob van Eyck en Moondog, maar ook muziek van de geniale George Gershwin. Het werk van selfmade toondichter Georg Telemann mag niet ontbreken. Gewoontegetrouw vraagt Calefax een eigentijds componist een gloednieuw kwintet bij te dragen.