Théotime Langlois De Swarte & Justin Taylor
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Théotime Langlois de Swarte viool
Justin Taylor klavecimbel

Programma

Dubuisson Suite in g: Prélude
François Francoeur Sonate nr. 6; Les Augustales: ‘Le théâtre s’obscurcit, on entend le tonnerre’, ‘Le théâtre s’éclaire’; Le Trophée: ‘Gavotte pour les muses et les plaisirs’; Deuxième air (extrait de Tarcis et Zélie); Sonate nr. 10; Scanderberg: Premier & second airs
Couperin Les barricades mystérieuses
Louis Francoeur Sonate nr. 6: Largo
Pancrace Royer La marche des Scythes
Eccles Sonate in g: Vivace
Purcell Music for a While
Marcello Concert voor hobo in d: Largo
Corelli Sonate op. 5 nr. 12 ‘La Follia’

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Théotime Langlois De Swarte & Justin Taylor

v.a. € 28,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Willen we een thema aan deze avond verbinden, dan is het ‘de broeders’. Gramophone vond Théotime Langlois de Swarte en Justin Taylor haast broers lijken. In 2023 wonnen ze een Edison Klassiek voor hun album Les Frères Francoeur; de jury noemde hen ‘twee gelijkwaardige muzikale zielen’. Met ‘slechts’ een viool en een klavecimbel zetten ze een bruisend concert vol bekende klassiekers neer.

Alle toonaarden
In zijn korte carrière oogstte dit jonge duo lof alom: internationale muziekcritici buitelen in alle toonaarden over elkaar heen. In 2015 richtten Langlois de Swarte en Taylor Le Consort op, dat in Frankrijk is uitgegroeid tot een van de meest vooraanstaande barokensembles. Hun performances zijn levendig en vol flair. Een duo dat je gerust een aanwinst mag noemen voor de barokmuziek.

De vrienden van Francoeur
Langlois de Swarte en Taylor duiken onder meer in de Franse hofopera van de achttiende eeuw, waar François Francoeur naam maakte. Francoeur en goede vriend François Rebel waren onderdeel van een nieuwe lichting componisten en bouwden als directeuren van de Parijse opera voort op de traditie van Lully.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Cappella Pratensis & Sollazzo Ensemble

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Duo Zeffiretti

Stravaganza Italiana

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Nederlandse Bachvereniging & Rachel Podger

Muziek van Corelli & Händel