Shannon And The Clams

Bekijk ons volledige

Indieprogramma
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
De Helling

Shannon And The Clams

Sixties-garagerock | in De Helling

incl. servicekosten

Er zijn natuurlijk hordes bands die zich laten inspireren door de jaren ‘60 en ‘70, maar zoals Shannon & The Clams klinkt er geen één. Maak je dus geen zorgen: dit viertal uit Californië heeft precies nul overeenkomsten met de saaie garage-bluesband van je oom. Deze band bekijkt het verleden door een David Lynch-achtige lens: sixtiesrock met een flinke scheut absurdisme en psychedelica. De art school-aanpak dus. Maar wie verder kijkt dan de eerste glitterlaag, vindt ijzersterke songs die net zo ontregelend als ontroerend zijn.

Vijftien jaar en zeven albums staan er al op de teller voor Shannon en haar mannen. Het zijn dus allesbehalve new kids on the block. Toch lijkt er een soort hernieuwde buzz te ontstaan rondom de band. Waarschijnlijk heeft dat alles te maken met hun gloednieuwe zevende plaat The Moon Is In The Wrong Place. Dit emotioneel geladen album - opnieuw geproduceerd door Black Keys-frontman en garagerock-koning Dan Auerbach - zit namelijk weer vol ruwe diamanten.

Na een indrukwekkende show op het superhippe fijnproeversfestival SXSW komt Shannon & The Clams naar Europa voor een headlinetour. In het verleden speelde de band al dB’s en Le Guess Who plat, en nu is het tijd om De Helling mee te nemen in hun vreemde technicolor-wereld vol vintageromantiek en west coast garagerock.  

 

Zie ook

Shannon And The Clams

Jason Isbell and the 400 Unit

Americana singer-songwriter aan de top van het genre

Shannon And The Clams

Lime Cordiale

Zomerse Australische indiepop

Shannon And The Clams

Loose Ends Festival

TivoliVredenburg & Friendly Fire presents