EAST

Ontdek ons jubileumprogramma

10 jaar TivoliVredenburg
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Damian Erskine bass
Tarik Abouzied drums
Michiel Stekelenburg guitars
Efraïm Trujillo saxophones

Locatie
Club Nine

EAST

Damien Erskine, Tarik Abouzied, Michiel Stekelenburg, Efraim Trujillo

Geweest

Bassist Damien Erskine, drummer Tarik Abouzied, gitarist Michiel Stekelenburg en Efraim Trujillo vormen samen EAST. Een acroniem van de beginletters van de achternamen van de leden. De toevallige kans om met elkaar te spelen werd benut en in 2020 brachten deze topmusici hun debuutalbum ‘EAST’ uit. En toen... kwam corona. Vier jaar later speelt EAST hun debuutalbum in onze Club Nine.

Het album heeft veel afwisseling in de nummers onderling. Sommige zijn brutaal, gedurfd, krachtig en andere zijn idyllisch, ingetogen, helder en harmonisch. Samen vormt EAST een sterk kwartet met musici die allemaal hun strepen hebben verdiend.

Damian Erskine is een van de toonaangevende bassisten aan de West Coast. Hij speelt al een lange tijd in de band van Gino Vannelli en maakt ook deel uit van het Peter Erskine Trio.

Tarik Abouzied (Nominated NW Jazz Instrumentalist of the year – 2017) heeft Seattle als thuisbasis waar hij roem vergaarde als leider van de jazzfunkband Happy Orchestra.

Efraïm Trujillo is een van de bekendste saxofonisten van ons land. Als bandlid van The New Cool Collective en The Ploctones heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Michiel Stekelenburg komt elk jaar weer bovendrijven in de polls van beste fusion gitaristen. Hij heeft onder eigen naam, in diverse bezettingen, al vier albums uitgebracht.

… van West Coast tot Europese invloeden, met stijlkenmerken uit de jazz, funk en poprock levert dit spannende fusion op” – Draai Om Je Oren, Koen Scherer

 

10 jaar TivoliVredenburg
Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

EAST

Abdullah Ibrahim

Solo performance

EAST

Hiromi's Sonicwonder

unieke muzikant komt met funky album met retrovideogame klanken

EAST

Kamasi Washington

Fearless Movement Europe Tour