PEAX
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Ties Mellema saxofoons & elektronica
Barry Jurjus percussie, drums & elektronica

Programma

Muziek van Fauré, Glass en Pärt
Eigen composities van PEAX

Locatie
Cloud Nine
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of ouder?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

PEAX

Muziek van Fauré, Glass, Pärt & PEAX

incl. servicekosten

De knusse clubzaal Cloud Nine is bij uitstek de plek voor een avond vol genresplijtende muziekervaringen. In het kader van de serie Klassiek in de Cloud is het Nederlandse duo PEAX te gast. Met schwung scheert PEAX langs talloze muziekstijlen: van dance en funk naar minimal en neoklassiek. Saxofonist Ties Mellema en slagwerker Barry Jurjus toveren met elektronische beats, diepe subbassen en roesopwekkende melodieën.

PEAX trakteert jong en oud op een piekfijne muziektrip zonder grenzen. Het ensemble bundelt de krachten van twee zeer ervaren musici. Zo was saxofonist Ties Mellema jarenlang kernlid van het Amstel Quartet. Onder het motto: ‘We doen niet aan stijlen, we spelen muziek’ gaan de kompanen op avontuur.

Eind 2023 bracht PEAX de plaat NU- New Universe uit. ‘Een heerlijk tweede album’, schreef NRC, waarbij het muzikale lef van het duo geprezen werd. Mellema en Jurjus zien het album als een muzikaal panacee voor de moderne overprikkelde mens. Naast het spelen van eigen composities biedt PEAX ook een verfrissende kijk op classics van Glass, Fauré en Pärt.

Zie ook

PEAX

Thomas Beijer speelt Satie

Met animatiefilm

PEAX

Hannes Minnaar speelt het beste van Chopin

PEAX

Elisabeth Hetherington & Paolo Gorini

Muziek van Jakob Arcadelt, Barbara, The Beatles, Monteverdi en Radiohead