Roxane van Iperen in Calefaxland
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Calefax
Roxane van Iperen spreker

Programma

Muziek van:
Sjostakovitsj
Bosmans
Messiaen
Billie Holiday

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Roxane van Iperen in Calefaxland

Muziek & Literatuur

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

De wereld worstelt weer met oorlogen, tegenslag en trauma’s. Kunst biedt een hoognodig tegengeluid. Tijdens dit bijzondere concert is geliefd schrijver Roxane van Iperen uitgenodigd in Calefax-land. Van Iperen en het unieke Calefax rietkwintet gaan samen op zoek naar antwoorden. Er klinkt gesproken woord en intense muziek van Sjostakovitsj, Messiaen, Bosmans en Billie Holiday. 

Roxane van Iperen veroverde de literaire wereld met haar romans ’t Hooge Nest en het recente Dat Beloof Ik. Tijdens het schrijfproces speelt muziek altijd een sleutelrol, omdat het Van Iperen in de juiste gemoedstoestand brengt. Samen met Calefax heeft ze nu een speciaal concertprogramma samengesteld waarin jazz en klassiek elkaar ontmoeten. Volgens Van Iperen heeft muziek een dubbele functie. Muziek kan mensen optillen naar een andere staat van zijn, maar ons ook ondermijnen. 

Het gerenommeerde Calefax heeft een eigen genre gelanceerd: het rietkwintet. Fagot, hobo, klarinet, basklarinet en saxofoon vormen een onlosmakelijke eenheid. Ze spelen eigentijdse muziek maar ook wervelende bewerkingen van grote klassiekers. In 2025 vieren ze hun veertigjarige bestaan. Vanavond laat Calefax zich alvast inspireren door de bevlogen woordenvloed van Van Iperen. 

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Jeroen van Veen: Living Piano

Living Piano

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Hannes Minnaar speelt het beste van Chopin

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Thomas Beijer speelt Satie

Met animatiefilm