Grup Yorum

Ontdek ons jubileumprogramma

10 jaar TivoliVredenburg
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Support act
geen
Locatie
Grote zaal

Grup Yorum

Legendarische Turkse band

Geweest

Grup Yorum | vrijdag 24 mei 2024 | Grote Zaal

De legendarische band Grup Yorum werd in 1984 in Turkije opgericht door een paar studenten en werd een begrip onder maatschappelijke bewegingen in Turkije. Grup Yorum zingt over het harde bestaan, rechtvaardigheid en vrijheid en voeren met hun muziek actie tegen het onrecht, de ongelijkheid en de repressie in Turkije en in de rest van de wereld. Met hun liederen in onder meer het Turks, Koerdisch en Arabisch verenigen ze alle volkeren in Turkije.

De band is aanwezig bij stakingen en demonstraties en op de dag van de arbeid geven ze jaarlijks een openlucht concert voor tienduizenden mensen. Vanwege de politieke teksten zijn hun albums, 24 stuks inmiddels, jarenlang verboden geweest en zeker 15 bandleden zijn gearresteerd en gemarteld. Ondanks dat verkochten ze ruim 2 miljoen exemplaren van ieder album.

 

10 jaar TivoliVredenburg

Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.