IKFU | Babar en het ontstaan van de wereld (5+)
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden
Ingrid Geerlings fluit Marijke van Kooten viool Anneke Janssen cello David Kweksilber sax/klarinet Evert Weidner cello Pierre Woudenberg klarinet Sergei Dovgaliouk hoorn/trompet Quirijn van Regteren Altena contrabas Pepe Garcia percussie Pauline Post piano Dennis Rudge verteller Sjeng Schupp live tekenaar Mylo Freeman tekst Jean de Brunhoff, Sjeng Schupp beeld Richard Rijnvos arrangementen Dennis Rudge regie
Programma
Zaal open: 10.15
Aanvang: 11.00
Verwacht einde: 11.50
Zaal open: 13.15
Aanvang: 14.00
Verwacht einde: 14.50
Poulenc l'Histoire de Babar
Milhaud La Création du monde
Richard Rijnvos Afrikaanse volksmuziek - nieuw werk
Locatie
Hertz

IKFU | Babar en het ontstaan van de wereld (5+)

Een bruisend familieconcert met muziek, tekst, live tekeningen en film

v.a. € 7,50

Bestel tickets

incl. servicekosten

Aldith Hunkar als verteller pur sang neemt het jonge publiek mee op de tijdloze avonturen van olifantje Babar, tegen de achtergrond van een sprankelnieuw Afrikaans scheppingsverhaal. Naast Babar zijn er hoofdrollen weggelegd voor andere dieren, goden, én het tienkoppige ensemble SeaSession. Deze familievoorstelling is onderdeel van het Internationaal Kamermuziek Festival Utrecht.

Zintuigen prikkelen

Het ontstaan van de aarde en haar schepsels komt tot leven in de Franse en Afrikaanse muziek van toen en nu. Alle zintuigen worden aangesproken; deze magische wereld bestaat niet alleen uit muziek, maar ook uit tekeningen van Sjeng Schupp en bewegend beeld.

Weelderig en fantasievol

Poulenc creëerde L'Histoire de Babar op verzoek van zijn neefjes en nichtjes, die hem vroegen of hij het voorleesboek in muziek voor hen wilde uitvoeren. Op basis van die improvisaties componeerde hij uiteindelijk het muziekstuk, dat minstens zo bekend werd als het boek over het olifantje van Jean de Brunhoff. In combinatie met het op jazzmuziek geïnspireerde ballet van Milhaud en de nieuw gecomponeerde Afrikaanse ritmes van Richard Rijnvos ontstaat een weelderig, fantasierijk geheel.