Duo Zeffiretti
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Maayan Licht sopraan
Guy Maori klavecimbel

Programma

Vivaldi Tito manlio: ‘Di verde ulivo’; Ercole sul Termodonte: ‘Zeffiretti, che susurrate’; Farnace: ‘Gelido in ogni vena’
Händel Il trionfo del Tempo e del Disinganno: ‘Un pensiero nemico di pace’; Rinaldo: ‘Venti, turbini, prestate’, ‘Lascia ch’io pianga’; Giulio Cesare: ‘Da tempeste il legno infranto’
Domenico Scarlatti Sonate in G K 152
Bach/Vivaldi Concerto in D BWV 972
Händel/Babell Rinaldo: Ouverture
Bach Concerto nach Italiaenischen Gusto BWV 971
Porpora Siface: ‘Non ò più core’

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Duo Zeffiretti

Stravaganza Italiana

v.a. € 28,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

‘Zeffiretti’ verwijst naar een aria van Vivaldi en betekent ‘zachte briesjes’, maar tijdens deze gloedvolle Italiaanse barokavond zou het publiek zomaar omvergeblazen kunnen worden. Sopraan Mayaan laat zijn heldere, gepassioneerde geluid over het podium deinen op de golven van Maori’s klavecimbel. De thema’s van het repertoire onderstrepen het: menselijke emoties, oorlog en natuurgeweld.

Prijswinnend duo
Mayaan Licht en Guy Maori zijn allebei van Israëlische afkomst. Ze vonden elkaar tijdens hun opleiding oude muziek aan het Conservatorium van Amsterdam. Als Duo Zeffiretti wonnen ze in 2020 de vakjury- en de publieksprijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

Uitleven
Mayaan en Maori zijn gespecialiseerd in de historische uitvoering van muziek uit de zeventiende en achttiende eeuw. Een periode die samenvalt met de hoogtijdagen van de Italiaanse barok. Italië – daar moest je zijn. Geen wonder dat Bach de Italiaanse invloeden rijkelijk in zijn eigen composities verwerkte, terwijl Händel de ‘opera seria’ en het oratorium meenam naar Londen om er grote successen mee te boeken. Dit is gepassioneerde operamuziek waarin sopraan Mayaan Licht zich volledig kan uitleven.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Cappella Pratensis & Sollazzo Ensemble

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Ensemble Correspondances

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Nederlandse Bachvereniging & Rachel Podger

Muziek van Corelli & Händel