Exploring Stories 2024 (Nature’s Narrative)

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Programma
We Are Public
Tickets voor dit programma zijn gratis met de We Are Public-pas. Reserveer je tickets via We Are Public.
Locatie
Hertz

Exploring Stories 2024 (Nature’s Narrative)

ILFU Festivalweekend met 25+ schrijvers en de verhalen van nu

v.a. € 12,50

Bestel tickets

incl. servicekosten

Exploring Stories is een weekender geworden, met meer dan 25 internationale schrijvers in 4 zalen, signeersessies, muziek en gesprekken over de grote thema’s van onze tijd. We belichten op de zaterdag politieke en maatschappelijk-sociale onderwerpen in al hun gelaagdheid. De eerste namen zijn bekend: Constance Debré (Frankrijk), Layal Liverpool (Groot Britannië), Nicolas Lunabba (Zweden), Brenda Navarro (Mexico) en Vamba Sherif (Nederland) en vele anderen. De festivalzondag is gewijd aan het thema ‘Nature’s Narrative'.

Voor de vierde keer brengt ILFU op Exploring Stories uitzonderlijke schrijvers en denkers van over de hele wereld samen. Ontmoet je favoriete auteurs, ontdek nieuwe stemmen en laat je inspireren door hun literaire blik op de wereld. Je gaat gegarandeerd met een stapel nieuwe boeken naar huis.

Het festivalprogramma Exploring Stories was vorig jaar zo’n groot succes dat we besloten hebben een extra festivaldag toe te voegen. Zo kunnen we alle auteurs en de belangrijke onderwerpen die zij meebrengen nog meer aandacht geven. Op zaterdag 28 september klinken als vanouds gesprekken met fictie- en non-fictie-schrijvers, journalisten, politici, dichters en filosofen. Zij ontmoeten elkaar voor gesprekken over dé thema’s van deze tijd, zoals (verborgen) perspectieven op hedendaagse oorlogen, antropocentrisme, racisme, femicide, transfobie en sociale ongelijkheid.

We belichten op de zaterdag politieke en maatschappelijk-sociale onderwerpen in al hun gelaagdheid; de festivalzondag is geheel en al gewijd aan het thema ‘Nature’s Narrative’ waarin we ons buigen over de grote vraag in hoeverre de stem van de mens kan spreken voor andere entiteiten.

Op het festivalplein staan er gedurende het weekend boekenstands en eetkraampjes en vinden er diverse signeersessies plaats.

Over ILFU
ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, Young Adult event, literaire filmvertoningen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival. Het festival vindt dit jaar plaats van 21 september t/m 5 oktober 2024 in o.a. TivoliVredenburg. Meer info via de website van ILFU.

Zie ook

Exploring Stories 2024 (Nature’s Narrative)

ILFU: 41ste Nacht van de Poëzie 2024

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht

Exploring Stories 2024 (Nature’s Narrative)

Exploring Stories 2024

ILFU Festivalweekend met 25+ schrijvers en de verhalen van nu

Exploring Stories 2024 (Nature’s Narrative)

YALFU 2024

Het Young Adult Event van ILFU