Vox Luminis
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 44,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 2
Regulier
€ 41,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
Rang 3
Regulier
€ 34,-
Jongere t/m 29
€ 12,50
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

Vox Luminis 
Lionel Meunier muzikale leiding, bas
Emilie Lauwers scenograaf
Isaline Claeys dramaturg
Mário Melo Costa cineast

Programma

Purcell The Fairy-­Queen

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Vox Luminis

Purcell The Fairy-Queen

v.a. € 34,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Wie erbij was weet het nog: een paar jaar geleden maakte Vox Luminis een onvergetelijke ervaring van King Arthur van Henry Purcell. Deze ‘eerste musical in de geschiedenis’ krijgt nu een gedroomd vervolg met The Fairy-Queen, Purcells meesterlijke muziek bij een adaptatie van Shakespeares A Midsummer Night’s Dream. Vox Luminis maakt met een lumineuze semi-geënsceneerde versie van TivoliVredenburg een spectaculair operahuis.

The Fairy-Queen is geen echte opera. Purcell schreef in 1692 vijf metaforische scenes, masques, die uitgevoerd werden tussen de verschillende toneeldialogen. Deze semi-opera zou geschreven zijn voor de viering van de vijftiende trouwdag van William III en Mary II. Maar uiteindelijk draait alles om die briljante muziek die onder de huid kruipt en nog lang na blijft gonzen.

In de twintig jaar dat Vox Luminis bestaat is het Belgische ensemble uitgegroeid tot een superkracht die de vocale muziek van de zeventiende en achttiende eeuw nieuw leven inblaast. De solozangers bieden onder aanvoering van bas en artistiek leider Lionel Meunier zowel individuele pracht als intense samenzang. Bovendien weten de zangers ook van The Fairy-Queen met simpele middelen puur theater te maken.

Zie ook

Vox Luminis

Matthäus-Passion

Nederlandse Bachvereniging

Vox Luminis

Nederlandse Bachvereniging | Bachs Kompas

Met John Butt

Vox Luminis

Misa Criolla

Música Temprana