Rabo Open Stage: Lowaddicts

Rabo Open Stage

Ontdek aanstormend talent
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Rabo Open Stage

Rabo Open Stage: Lowaddicts

Gratis | Elektronica-trio die knipoogt naar pop en de duistere beats van de nacht omarmt

Gratis

Met weliswaar het kleinste aantal vierkante meters van alle podia in TivoliVredenburg, doet de Rabo Open Stage in de centrale hal - bij café Het Gegeven Paard - niet onder voor de rest: sinds 2014 betreden jaarlijks ruim 300 lokale artiesten het podium, bestemd voor aanstormend talent.

Lowaddicts is een krachtig elektronica-trio die zowel knipoogt naar pop, maar ook de duistere beats van de nacht omarmt. Je komt ze tegen in de schemering, waar pop-hooks zich vermengen met morphing vocals en dansbare techno-grooves. Denk hierbij aan acts als Underworld, Faithless en Moderat.

Deze trip-poptronica act neemt je mee in een zwoele, golvende trip waar de dag verdwijnt in de nacht.

In 2013 is Lowaddicts begonnen als solo-project van producer Dillan Sondervan. Na experimenteren met sounds, stijlen en samenwerkingen, ontmoette hij 2 jaar later all-round muzikant Maaike van der Weide, wat uitmondde in een volwaardig duo.

Muziek is een eeuwigdurend experiment waar altijd ruimte is voor nieuwe vormen, andere richtingen en nieuwe geluiden. In 2021 voegde songwriter, vocalist en producer Tessa Lamers zich bij de groep. Door deze nieuwe dynamiek ontstond er een unieke combinatie van electronica, techno en pop die drie verschillende persoonlijkheden en muzikale achtergronden bij elkaar samenvat.

Struinend op een festivalterrein onder de eerste sterren hoor je de groovende beats en leidende bassen van Lowaddicts al in de verte. Eenmaal op de dansvloer waan je je in een trance waar je niet meer uit wil komen.

Verwacht vocale lagen met effecten, schurende ambiances, strakke lijnen en structuren, maar met een pop-benadering. De sound is door de jaren heen donkerder, dieper en meer gelaagd geworden, waardoor de muziek inmiddels ook in een dampende nachtclub niet meer ondenkbaar is.

Lowaddicts werkt samen met Tim Thornton, de drummer van Fink. Met zijn input kwam o.a. de single ‘Evolver’ tot stand, welke verscheen op het gelijknamige album.

Ze speelden o.a. in Paradiso, Melkweg, op Bevrijdingspop Haarlem en zijn meerdere keren te gast geweest bij o.a. 3fm en regionale radio zoals Haarlem 105. Tevens is de remix van ‘Hide & Seek’ (gemaakt door Paul Hazendonk) opgepikt door Tiësto, en zaten ze in de Popronde-selectie van 2020.

Op dit moment is het trio bezig met nieuwe muziek die later 2024 daglicht (of nacht) zal zien.