Lucie Horsch & Orkest van de Achttiende Eeuw
Deuren open
Inleiding
Aanvang
Verwachte eindtijd
Uitvoerenden

Lucie Horsch
Orkest van de Achttiende Eeuw

Programma

Bach Concerto BWV 1053 (bewerking van Frans Brüggen/Lucie Horsch); Uit Cantate BWV 169 ‘Gott soll allein mein Herze haben’; Aria ‘Stirb in mir Welt’; Concerto in a kl.t. BWV 1041 (bewerking van Lucie Horsch)
Vivaldi Aria: ‘Sovente il sole’, from ‘Andromeda liberata’, RV 117; Concerto in a kl.t. uit L’Estro Armonico RV 522 op. 3 nr. 8; Flautino concerto RV 443
Reza Namavar ‘Fetiapoipoi’ (‘de morgenster’), nieuw geschreven werk, geïnspireerd op Vivaldi, tekst uit ‘Sovente il sole’ (In opdracht van O18C en Borletti Buitoni Trust)

Inleiding

Om 19.15 uur geeft Lucie Horsch een inleiding voor dit concert in de Fentener van Vlissingen foyer. Ze duikt in het programma en vertelt meer over haar samenwerking met het Orkest van de Achttiende Eeuw.

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2324. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2324. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Lucie Horsch & Orkest van de Achttiende Eeuw

Bach, Vivaldi & Namavar

Geweest

Lucie Horsch & Orkest van de Achttiende Eeuw | donderdag 23 mei 2024 | Grote Zaal

Het Orkest van de Achttiende Eeuw eert zijn in 2014 overleden oprichter, artistiek leider en dirigent Frans Brüggen met een even verrassend als herkenbaar programma waarin oud en nieuw broederlijk naast elkaar staan. De virtuoze Lucie Horsch staat daarbij voor het feit dat Brüggen ooit als blokfluitist begon.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Lucie Horsch

De jonge blokfluitist (en zangeres en pianist) Lucie Horsch is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een fenomeen. Ze was pas twintig jaar oud toen ze in 2020 de Nederlandse Muziekprijs kreeg. Een prijs die ze vooral ontving omdat ze het blokfluitspel op een hoger en zeer dynamisch plan wist te brengen.

Reza Namavar

Het is wat om als componist met een nieuw werk naast concerten van Bach en Vivaldi te staan. De Nederlandse componist Reza Namavar verblikt of verbloost daar niet bij. Tijdens de coronaperiode beluisterde en beoordeelde hij alle concerten van Vivaldi. De vraag welke impact die exercitie heeft op zijn eigen werk wordt tijdens dit concert beantwoord.

Frans Brüggen

Tot aan zijn dood in 2014 was het Orkest van de Achttiende Eeuw synoniem met Frans Brüggen. De blokfluitist en muziekwetenschapper bracht een revolutie in de oude muziekpraktijk teweeg. Met zijn orkest, dat hij oprichtte in 1981, streefde hij concessieloos naar zo authentiek mogelijke uitvoeringen. Zijn invloed op de historische uitvoeringspraktijk is nog steeds in elke noot voelbaar.

Je cookie instellingen blokkeren YouTube.
Pas je instellingen aan om gebruik te maken van YouTube.

Podcast - Lucie's Backstage Conversations

Als onderdeel van haar residency heeft Lucie Horsch haar eigen podcast. Beluister hier Lucie's Backstage Conversations.