ILFU Book Talk: Miranda July

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Programma

Miranda July
Janine Abbring
Micha Wertheim

Locatie
Ronda
We Are Public

Dit evenement is gratis voor We Are Public leden.

ILFU Book Talk: Miranda July

Een exclusieve middag met filmmaker, schrijver en kunstenaar Miranda July, bekend van Me and you and everyone we know

incl. servicekosten

Een exclusieve middag met filmmaker, schrijver en kunstenaar Miranda July, bekend van Me and you and everyone we know ter gelegenheid van het verschijnen van haar nieuwe roman 'All Fours.'

July wordt deze middag geïnterviewd door Janine Abbring, en Micha Wertheim zal een laudatio uitspreken over haar werk. Miranda July kreeg wereldwijde bekendheid met de speelfilm Me and you and everyone we know uit 2005, waarvoor ze het scenario, de regie en de hoofdrol op zich nam. De film kreeg jubelende kritieken, werd bekroond op diverse filmfestivals en groeide uit tot een onverwachte publiekslieveling. Ze maakte nog twee speelfilms, The Future (2011) en Kajillionaire (2020) en schreef de verhalenbundel 'No one belongs here more than you' (2007) en de roman 'The first bad man' (2015).

In juni verschijnt haar tweede roman 'All fours', in het Nederlands vertaald door Lydia Meeder en Gerda Baardman, hoewel ze de titel onvertaald hebben gelaten. Nu draait het om een 45-jarige vrouw die spontaan besluit niet met het vliegtuig van Los Angeles naar New York te reizen, maar met de auto. De lange roadtrip die je nu zou verwachten, komt er echter ook niet, want al na twintig minuten rijden neemt ze een willekeurige afslag, huurt een kamer in een motel en is niet van plan daar ooit nog te vertrekken. Ze richt de kamer geheel opnieuw in en begint een affaire met een jongere man, maar de realiteit van haar leven als moeder, echtgenote en vrouw in de overgang dringt zich steeds meer op.

Op deze zaterdagmiddag hebben we de kans om eventjes deelgenoot te zijn van de onnavolgbare, geestige en unieke geest van Miranda July.

Miranda July zal na afloop signeren, natuurlijk is er ook boekverkoop.

Dit programma wordt georganiseerd door ILFU i.s.m. Uitgeverij De Bezige Bij.

Over ILFU
ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, Young Adult event, literaire filmvertoningen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival. Het ILFU vindt dit jaar plaats van 20 september t/m 5 oktober 2024 in o.a. TivoliVredenburg. Word ILFU member en krijg 20% korting op alle programma’s! Kijk op de website van ILFU voor alle informatie.

Zie ook

ILFU Book Talk: Miranda July

Bezin met Bach: Stine Jensen

Over afscheid