Metropole Orkest & Richard Bona
Deuren open
Aanvang
Locatie
Grote zaal

Metropole Orkest & Richard Bona

Onder leiding van Vince Mendoza

v.a. € 32,75

Bestel tickets

incl. servicekosten

Richard Bona en Metropole Orkest zijn terug! Onder leiding van honorair dirigent Vince Mendoza spelen de charismatische bassist en het orkest een naadloze mix van muzikale werelden en stijlen. 

Net als het Metropole Orkest staat Richard Bona bekend om zijn liefde voor het mixen van jazz met zijn muzikale roots en invloeden van wereld- en popmuziek. Bona begon in Kameroen als een multi-instrumentalist, de muziek van Jaco Pastorius inspireerde hem zich te specialiseren als bassist. Gedurende zijn carrière is hij constant bezig zijn muzikale wereld uit te breiden door samen te werken met artiesten als Joe Zawinul, Salif Keita, George Benson, Chaka Khan, Pat Metheny, Quincy Jones en Alfredo Rodriguez. 

Het orkest en de bassist zijn geen vreemden van elkaar. Metropole Orkest nodigde Bona uit als solist voor zijn International Arrangers Workshop in 2013 en vond elkaar daar in de visie op muziek als universele taal. Na opnieuw het podium te hebben gedeeld tijdens de Quincy Jones Prom in 2016 en de tour door Nederland in 2023, hebben ze nu het perfecte moment gevonden om opnieuw werken aan het creëren van een rijke mix van muziekstijlen. Met het Metropole Orkest brengt Richard Bona orkestrale versies van zijn beste werk en nieuw gecomponeerde muziek.

Zie ook

Metropole Orkest & Richard Bona

Greg Howe

Lost and Found Tour

Metropole Orkest & Richard Bona

Avishai Cohen & Metropole Orkest

olv. Jules Buckley

Metropole Orkest & Richard Bona

Jazz Orchestra of the Concertgebouw - Chet Baker

Dutch Jazz Heritage | met solisten Ruud Breuls & Edwin Rutten