Chantal Acda & The Atlantic Drifters
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Chantal Acda (BE) - Zang, akoestische gitaar
Eric Thielemans (BE) Drums
Darian Donovan Thomas (US) Multi-instrumentalist
Thomas Morgan (US) Contrabas
Kevin Hays (US) Piano
Frans Van Isacker (BE) Saxofoon
Niels Van Heertum (BE) Euphonium

Locatie
Hertz

Chantal Acda & The Atlantic Drifters

albumpresentatie: Silently Held

incl. servicekosten

Chantal Acda nodigt je uit om de uitersten van het leven te omarmen. Samen met haar septet bestaande uit Belgische en Amerikaanse musici, zoals Thomas Morgan en Kevin Hays laat de geboren Helmondse met haar breekbare stem en akoestische gitaar unieke composities horen. Elke noot is doordrenkt met de waarheden des levens: Verdriet en vreugde, angst en rust, vragen en weten. Acda viert de imperfecties van de menselijke emotie.

Wie haar spaarzame en doordachte werk kent, snapt dat samenwerkingen met onder meer Nils Frahm, Bill Frisell en Peter Broderick niet konden uitblijven. Haar subtiliteit is een kracht die jaren terug al opviel bij intieme solo-optredens op o.a. Le Guess Who? Met haar nieuwe groep grijpt Chantal Acda nu de kans om haar muziek naar onontgonnen terrein te begeleiden; het aankomende album Silently Held als pronkjuweel. De eerste single “The Friends Parade” is net uit en belooft alles wat Chantal Acda & The Atlantic Drifters ten gehore gaan brengen: liefdevolle boodschappen op prangende, spannende muziek.

"The Friends Parade is de eerste single van dit nieuwe album en die klinkt alvast veelbelovend. Het nummer heeft weer dat mooi fragiele randje waar Acda voor bekend staat. Het begint vrij ingetogen met de mooie ritmetandem Thielemans/Morgan waar Frisell subtiele gitaarlijnen overheen legt en af en toe een piano in weerklinkt. Het geheel wordt aan elkaar gelijmd door de warme stem van Chantal" - Luminous Dash

Zie ook

Chantal Acda & The Atlantic Drifters

Mavis Staples

Legendarische Amerikaanse gospel- en r&b-zangeres