Exploring Stories 2024

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Programma
We Are Public
Tickets voor dit programma zijn gratis met de We Are Public-pas. Reserveer je tickets via We Are Public.
Locatie
Pandora, Hertz, Cloud Nine, Club Nine, Park 6

Exploring Stories 2024

ILFU Festivalweekend met 25+ schrijvers en de verhalen van nu

v.a. € 12,50

Bestel tickets

incl. servicekosten

Exploring Stories is een weekender geworden, met meer dan 25 internationale schrijvers in 4 zalen, signeersessies, muziek en gesprekken over de grote thema’s van onze tijd. We belichten op de zaterdag politieke en maatschappelijk-sociale onderwerpen in al hun gelaagdheid. Op zaterdag 28 september ontvangt ILFU meer dan 25 internationale schrijvers in vier zalen voor gesprekken over grote thema’s van onze tijd, met o.a. Nicolas Lunabba (Zweden), Brenda Navarro (Mexico), Layal Liverpool (Groot Britannië), Constance Debré (Frankrijk), Tommy Orange (VS), Vamba Sherif (Nederland), Radna Fabias (Nederland), Teun van de Keuken (Nederland) en Carolina Trujillo (Nederland).

Voor de vierde keer brengt ILFU op Exploring Stories uitzonderlijke schrijvers en denkers van over de hele wereld samen. Ontmoet je favoriete auteurs, ontdek nieuwe stemmen en laat je inspireren door hun literaire blik op de wereld. Je gaat gegarandeerd met een stapel nieuwe boeken naar huis.

We belichten op de zaterdag politieke en maatschappelijk-sociale onderwerpen in al hun gelaagdheid; de festivalzondag is geheel en al gewijd aan het thema ‘Nature’s Narrative’ waarin we ons buigen over de grote vraag in hoeverre de stem van de mens kan spreken voor andere entiteiten.

Op het festivalplein staan er gedurende het weekend boekenstands en eetkraampjes en vinden er diverse signeersessies plaats.

Tijdens dit weekend wordt ook de Belle van Zuylenring uitgereikt. Dit jaar gaat die naar Nobelprijswinnaar Svetlana Alexijevitsj (Belarus). Op zaterdag 28 september neemt Alexijevitsj de ring in ontvangst, en spreekt ze ook de bijbehorende Belle van Zuylenlezing uit. Deze lezing is ook toegankelijk voor publiek.

Over ILFU
ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, Young Adult event, literaire filmvertoningen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival. Het festival vindt dit jaar plaats van 21 september t/m 5 oktober 2024 in o.a. TivoliVredenburg. Meer info via de website van ILFU.

Zie ook

Exploring Stories 2024

ILFU: 41ste Nacht van de Poëzie 2024

Twintig dichters, zes muzikanten, een achthoekige zaal en een lange, zinderende nacht

Exploring Stories 2024

Belle van Zuylenlezing: Svetlana Alexijevitsj

Lezing van Nobelprijswinnaar Alexijevitsj

Exploring Stories 2024

Exploring Stories 2024 (Nature’s Narrative)

ILFU Festivalweekend met 25+ schrijvers en de verhalen van nu