Holland Baroque en het Franse Lied
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Holland Baroque
Judith en Tineke Steenbrink muzikale leiding
Julie Roset sopraan
Camille Allérat sopraan
Ana Vieira Leite sopraan

Programma

Muziek van Rameau, Fauré, Piaf, Barbara en anderen

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Holland Baroque en het Franse Lied

Muziek van Rameau, Fauré, Piaf, Barbara en anderen

v.a. € 28,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

De zwoele romantiek van het Franse lied door de eeuwen heen vormt de boventoon in de ontmoeting van Holland Baroque met Julie Roset, Camille Allérat en Ana Vieira Leite. De twee jonge Franse en die ene Portugese sopraan racen door de geschiedenis en zingen net zo verleidelijk Rameau en Fauré als Piaf en Barbara. Een sensuele ode aan het Franse lied overgoten met het prikkelende Holland Baroquesausje.

‘Afwisselend en veelzijdig’ noemde Place de l’Opera een eerder concert van Julie Roset en Holland Baroque. Nu zet het orkest de twee andere ‘fonkelende sterren aan de internationale zangershemel’ ernaast. De sopranen Julie Roset, Camille Allérat en Ana Vieira Leite namen als ensemble La Néréide in 2023 een barok-cd op die het schopte tot editor’s choice bij Gramophone. Niet voor niets zijn ze in korte tijd uitgegroeid tot de hoop van menig opera- en liedliefhebber.

Holland Baroque bestormde de wereld van de historische uitvoeringspraktijk bijna twintig jaar geleden als de Holland Baroque Society. Het gezelschap trok de aandacht met felle, swingende uitvoeringen en ontdeed de barok van alle schijn van stoffigheid. Inmiddels is het ensemble zo vergroeid met de barokke taal dat de musici zelfs het Franse chanson tot hedendaagse barokmuziek kunnen transformeren.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Phantasm, Polyfonie voor Drie

Dag van de Engelse barok

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Théotime Langlois De Swarte & Justin Taylor

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Skip Sempé: Vurige Virginalisten

Dag van de Engelse barok