Juicebox Festival 2024
Deuren open
Aanvang
Locatie
TivoliVredenburg
blackwave.

Het Antwerpse hiphopduo blackwave. bouwt met jazz, soul en funk een even dansbaar als melodieus geluid. In hun werk klinken echo’s door van nineties- en zeroeshelden als Outkast, The Roots en The Pharcyde, tegelijk is het helemaal van nu. Het nummer cracked screen ken je van de FIFA 24-soundtrack!

BLK ODYSSY

De Amerikaanse rapper/zanger BLK ODYSSY injecteert een dosis funk in de alternative r&b – niet toevallig komt hij uit Plainfield, hometown van Funkadelic. Ook de nu-soul van D’Angelo en de maatschappijkritische teksten van Kendrick Lamar vormen een inspiratie.

Gaidaa

Wanneer je de honingzoete soulstem van Gaidaa voor het eerst hoort, denk je aan een Amerikaanse r&b-ster, maar toch is deze Soedanees-Nederlandse zangeres gewoon opgegroeid in ons eigen Eindhoven. Debuut-ep Overture (2020) kreeg goede recensies van Pitchfork en Fader, een tweede ep staat op uitkomen!

Naomi Sharon

De carrière van de Rotterdamse Naomi Sharon is zo breed als haar stembereik: van musicalster naar protegé van Drake. Als eerste Nederlander werd Sharon getekend op Drake’s OVO-label – debuutalbum Obsidian (2023) is met zijn afgewogen mix van r&b, amapiano en ambient een plaat van internationale allure!

No Guidnce

Het Londense r&b-kwartet No Guidnce werd opgericht in 2021 en maakte snel naam via TikTok. No Guidnce stopt de close in close-harmony: hun zangharmonieën zijn van een buitengewone zuiverheid en doen denken aan nostalgische nineties-acts als Boyz II Men en Jodeci. Maar zoals ze zelf al zingen: Is It A Crime?

RIMON

De Eritrees-Nederlandse zangeres RIMON debuteerde in 2018 met haar ep BBYGIRL FOCU$ en stond het jaar daarop al op Lowlands. RIMON combineert nu-soul met moderne r&b, afgetopt met haar krachtige stem. Inmiddels staat ze op de radar bij grote namen: nieuwe single Afterimage is een samenwerking met Justice!

Juicebox Festival 2024

Indoor r&b-festival - met o.a. BLK ODYSSY, No Guidnce en Naomi Sharon

incl. servicekosten

TivoliVredenburg presenteert Juicebox, het eerste Nederlandse indoor alternative r&b-festival! Met vertakkingen richting soul, electronica, jazz, dance en hiphop zoekt het sappigste festival de breedte van het genre op.

Verwacht flashbacks naar nineties- en zeroes-r&b door No Guidnce, alternative-r&b met een dosis funk en nu-soul van BLK ODYSSY, hiphopduo blackwave., maar ook Nederlandse zangeressen met internationaal succes als Gaidaa, Rimon en Naomi Sharon. Gaidaa maakt jazzy neo-soul, Naomi Sharon zou je kunnen omschrijven als een moderne Sade en is getekend op het label van niemand minder dan Drake en Rimon combineert nu-soul met moderne r&b, haar nieuwe single Afterimage is een samenwerking met Justice! Meer namen volgen.

Juicebox festival is een samenwerking tussen TivoliVredenburg en MOJO.

Zie ook

Juicebox Festival 2024

Yves Tumor

Experimentele mix van o.a. electronica en rock

Juicebox Festival 2024

Durand Bernarr

Zwoele mix van soul, jazz en r&b

Juicebox Festival 2024

SiR

The Bad Karma Tour