Gaudeamus Festival Opening
Uitvoerenden
Asko|Schönberg
Ensemble Klang
Studenten Conservatorium van Amsterdam
o.l.v. Clark Rundell
Programma
Louis Andriessen De staat
Oscar BettisonOn the slow weather of dreams (wereldpremière)
Met bijdragen van:
Zeno van den Broek, Thanasis Deligiannis, Cathy van Eck, Joy Guidry, Valérian Guillaume, Janne Kosmos, Dmitri Kourliandski, Johannes Kreidler, Moor Mother, Genevieve Murphy, Keir Neuringer, Stephanie Pan, François Sarhan, Maya Verlaak, Sara Vrugt
Locatie
Grote Zaal
Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Gaudeamus Festival Opening

DE STAAT weerspiegeld

incl. servicekosten

De opening van het Gaudeamus Festival, hét toonaangevende festival voor nieuwe muziek, staat in het teken van De staat van Louis Andriessen. De vier uur durende festivalavond met verschillende concerten en performances in en rondom de Grote Zaal opent met de nog altijd actuele klassieker en sluit af met het werk dat Bettison in reactie hierop schreef, in opdracht van Asko|Schönberg. Daartussen ontvouwt zich een avond vol muzikale verrassingen.

Al meer dan 75 jaar presenteert Gaudeamus Festival toekomstscenario's van de gecomponeerde muziek: jonge muziepioniers die experimenteren met klank, beeld, theater en visuals. Vijf dagen lang staat Utrecht in het teken van multidisciplinaire avonturen door grenzeloze makers, ver voorbij muzikale grenzen en hokjes. Iedere avond is er een spannend minifestival in een hoek van Utrecht, waarop je met één ticket van de ene verrassing in de andere valt. Op woensdag-, zaterdag- en zondagavond is Gaudeamus in TivoliVredenburg te vinden.