Walid Ben Selim

bekijk hier alle

GLOBAL CONCERTEN
Deuren open
Aanvang
Locatie
Hertz

Walid Ben Selim

een muzikale hommage aan Mahmoud Darwish

incl. servicekosten

De Frans-Marokkaanse zanger, rapper en dichter Walid Ben Selim geeft op 24 oktober een eenmalig concert in Nederland. Met Agathe Di Piro op piano en Nidhal Jaoua op qanun brengt hij een muzikale hommage aan de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish.

Darwish schreef vlak voor zijn overlijden het gedicht 'De Dobbelaar' waarin hij allerlei vragen over de speling van het lot, identiteit en humaniteit opwerpt. Geïnspireerd door deze filosofische tekst creëerde Walid Ben Selim een indrukwekkende compositie die grenzen en genres overstijgt en Darwish’s beeldrijke taal een universele dimensie geeft. Met zijn trio voert Selim het moderne muziekwerk overal in Europa uit. Zijn intense vertolking van de rijke weet overal de harten van het publiek te veroveren. Zijn expressieve zang en theatrale voordracht omlijst met sprankelende muziek op piano en qanun geven de woorden van de geliefde dichter extra zeggingskracht en diepgang.

Walid Ben Selim is een veelzijdig en geëngageerd podiumkunstenaar geboren in Casablanca en woonachtig in Zuid-Frankrijk. Ooit actief in de hardrock- en daarna hiphopscene in Marokko legt hij zich vanaf 2014 toe op Arabische poëzie. Als frontman van de band N3rdistan verwerkt hij eigen poëzie en die van bekende Arabische dichters in een eigentijdse urban sound. Ook componeert hij muziek voor film en opera. Zo schreef hij de muziek zoals voor de Netflixfilm ‘Sidi Valentin’ van Hicham Laasri. Met de Munt in Brussel maakte hij de documentary opera 'Ali' naar het waargebeurde vluchtverhaal van een Somalische kindsoldaat.

Met gastoptredens van Utrechtse artiesten als Randa Awad, koor Duniya en Musicaz en in de foyer boekenverkoop, Palestijnse hapjes en kunstproducten. Het concert maakt deel uit de serie Arabic Crossroads van Culture Connection. Arabic Crossroads presenteert podiumkunstenaars uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten die bruggen bouwen tussen culturen, genres en kunstdisciplines en in hun muziek een sterke boodschap van solidariteit, vrede en vrijheid uitdragen.

In samenwerking met Stichting Culture Connection, Gaudeamus, Musicaz, Het Wilde Westen en anderen. Met dank aan de gemeente Utrecht, K.F. Heinfonds en Fentener van Vlissingenfonds.