Brahms en Beethoven
Deuren open
Aanvang
Rang 1
Regulier
€ 42,-
Rang 2
Regulier
€ 35,-
Rang 3
Regulier
€ 30,50
incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje
Uitvoerenden

Radio Filharmonisch Orkest
Edo de Waart dirigent
Ronald Brautigam piano 

Programma

Otto Ketting Symfonie nr. 3: Adagio
Beethoven Pianoconcert nr. 3
Brahms Symfonie nr. 4

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Brahms en Beethoven

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Dirigent Edo de Waart zal dit concert niet dirigeren. We zijn hard op zoek naar een geschikte vervanger. Zodra we hier meer over weten informeren we de kaartkopers. 

Dit AVROTROS Vrijdagconcert belooft een waarlijk onweerstaanbare combinatie. Brahms Vierde symfonie treft het Derde pianoconcert van Beethoven tijdens een eenmalige concertavond. De top van de Nederlandse klassieke-muziekscene buigt zich over deze onsterfelijke muziek: dirigent Edo de Waart en pianist Ronald Brautigam. 

Met eenvoudige muzikale bouwstenen, zoals een hemels stijgende en dalende interval, schept Brahms een monumentale symfonische kathedraal. Een spiritueel muziekdomein waar licht en schaduw, geboorte en dood, liefde en levenstwijfel een plek zoeken. Als nooit tevoren speelt en varieert Brahms met motiefjes en melodische momenten. Een grandioze symfonische reis waarvoor een buitengewoon ervaren dirigent als Edo de Waart dolgraag als gids fungeert. 

Naast deze spanningsvolle interpretatie van Brahms’ laatste symfonie, klinkt er deze concertavond nog een onoverwinnelijk strijdros uit het pianorepertoire. Het Derde pianoconcert van Beethoven is een warmbloedige, door-en-door romantische klavierklassieker. Voor deze gelegenheid schuift jubilaris Ronald Brautigam aan. Een volbloedavonturier op de toetsen die in 2024 zijn zeventigste verjaardag viert. 

Zie ook

Brahms en Beethoven

Stabat Mater van Pergolesi

AVROTROS Vrijdagconcert

Brahms en Beethoven

Concertgebouw Kamerorkest en cellist Daniel Müller-Schott

AVROTROS Vrijdagconcert

Brahms en Beethoven

Karina Canellakis dirigeert Mahler 3

AVROTROS Vrijdagconcert