Residentie Orkest speelt Beethoven 7
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Residentie Orkest
Anja Bihlmaier dirigent
Cuarteto Casals strijkkwartet 

Programma

Mendelssohn Ouverture ‘Die Hebriden’
Adams Absolute Jest (voor strijkkwartet en orkest)
Beethoven Symfonie nr. 7

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Residentie Orkest speelt Beethoven 7

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Slave to the Rhythm. In zijn Zevende symfonie toverde Beethoven met dansante ritmes en bezwerende passages. Ongehoord filmische muziek waarmee Beethoven de mysterie van het leven viert. Het Residentie Orkest en hun chef-dirigent Anja Bihlmaier halen het onderste uit de kan voor deze tour-de-force. Samen met het Spaanse strijkkwartet Cuarteto Casals maakt het orkest een uitstapje naar de 21ste eeuw en verrassen ze met het unieke Absolute Jest van Adams.

Beethovens Zevende is een van zijn grote successtukken. Een symfonische reis langs verschillende gemoedstoestanden en verrukkingen. Het onheilspellende 'Allegretto' duikt met grote regelmaat op in speelfilms (van The King’s Speech tot X-Men), terwijl het daaropvolgende opgewekte 'Presto' geheid de voetjes van de vloer krijgt. Iedere uitvoering van de Zevende symfonie is een evenement.

De combinatie strijkkwartet en symfonieorkest zie je zelden op het concertpodium. John Adams schreef zijn Absolute Jest (2012) voor de San Francisco Symphony. Een overdonderende zesdelige extravaganza waarin strijkkwartet en symfonieorkest koortsachtig van stuivertje wisselen. Het veelzijdige Cuarteto Casals speelt alle wereldpodia plat met hun Beethoven en Mozart-recitals, maar heeft zich ook gespecialiseerd in Adams’ uitzonderlijke werk.

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Concertgebouw Kamerorkest en cellist Daniel Müller-Schott

AVROTROS Vrijdagconcert

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Klassieke Top 400

AVROTROS Vrijdagconcert

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

Groot Omroepkoor en Nino Gvetadze: Tussen hemel en aarde

AVROTROS Vrijdagconcert