De Grote Storm
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden
Jan Hage (Domkerk, Utrecht)
Dominik Susteck (St. Antonius Kerk, Düsseldorf)
Darius Battiwala (Blackburn Cathedral)
Karolina Juodelyte (Epiphanienkirche, Berlijn)
Uitvoering olv Ulrich Pöhl (Insomnio)
Programma
Tempestas in Memoriam van James Wood
Locatie
Domkerk
Korting met U-pas

Op vertoon van je U-Pas betaal je aan de kassa € 10 voor een ticket voor dit concert. Je kunt het restbedrag betalen met U-Pas tegoed of met eigen geld. Als je gebruik maakt van de kortingsactie krijg je een gratis drankje (met uitzondering van alcoholische dranken). Dit ontvang je als consumptiebon bij de kassa.

De Grote Storm

Insomnio @De Dom

incl. servicekosten

Vier orgels herdenken de verwoestende zomerstorm van 1674

Op 1 augustus is het 350 jaar geleden dat een verwoestende zomerstorm het gehele middenschip van De Dom deed instorten. Exact 350 jaar later presenteert TouchLab, dat is de onderzoeks- en ontwikkelpijler van ensemble Insomnio, het herdenkingsconcert De Grote Storm. Vier grote kerkorgels uit England, Duitsland en Utrecht spelen gezamenlijk en gelijktijdig het speciaal voor deze gelegenheid geschreven werk Tempestas in Memoriam van de Engelse componist James Wood. Dankzij de door TouchLab ontwikkelde software worden de orgelklanken live en zonder enige vertraging in De Dom weergegeven.

Te midden van orgelpijpen en luidsprekers in een quadrafonische opstelling onderga je in de Dom alle facetten van de storm: de stilte die eraan voorafgaat, de opkomende wind, de tornado, de bliksem, de donder en uiteindelijk ook het instorten van het middenschip, met een hoopvolle afsluiting vanuit de klokkentoren, die het noodweer wonder boven wonder overleefde.