Alice Sara Ott: The Schubert Project
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Alice Sara Ott piano
Benjamin Appl bariton
Thomas Reif viool
Sào Soulez Larivière altviool
Sebastian Klinger cello
Wies de Boevé contrabas

Programma

Schubert Forellenkwintet; Die schöne Müllerin: Wohin?; Der Wanderer an den Mond; Auf dem Strom
Beethoven Farewell, Farewell thou Noisy Town; The Pulse of an Irishman; Since Greybeards Inform Us that Youth Will Decay
Vaughan Williams Searching for Lambs

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Alice Sara Ott: The Schubert Project

Internationale Top

v.a. € 36,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Schuberts Forellenkwintet is de rode draad in een associatief verhaal in liederen over de geneugten van het platteland. Artist in residence Alice Sara Ott en haar muzikale vrienden omlijsten met Schuberts beroemde kwintet de liederen van Schubert, Beethoven en Vaughan Williams die bariton Benjamin Appl tussen de delen door zingt. Het geheel is een romantische ‘wandeling’ langs dorpjes en beken vol verhalen over liefde en leven.

Frans Schubert schreef het bekendste pianokwintet uit de geschiedenis in 1819. Het is geen normaal kwintet voor piano en strijkkwartet, maar voor piano, viool, altviool, cello en contrabas. Schubert had daar een reden voor: de muzikale ontmoeting waarvoor hij het schreef bestond nu eenmaal uit deze instrumentalisten. De bijnaam dankt dit kwintet aan het vierde deel: een serie variaties over Schuberts lied Die Forelle.

Benjamin Appl is een van de meest gevraagde liedzangers van dit moment. De ster van de Duitse bariton begon te rijzen toen hij in 2009 meedeed aan een publieke masterclass van Dietrich Fischer-Dieskau. De grote zanger was zo onder de indruk dat hij direct besloot Appl onder zijn hoede te nemen. Appl werd zo de laatste Fischer-Dieskauleerling. Inmiddels is de tot Brit genaturaliseerde bariton zelf een begenadigd zanger en docent.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Angela Hewitt | Internationale Top

Internationale Top

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Quatuor Modigliani | Internationale Top

Internationale Top

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Emanuel Ax | Internationale Top

Internationale Top