Robert Glasper
Deuren open
Aanvang
Support act
geen
Locatie
Ronda

Robert Glasper

Europe Tour 2024

incl. servicekosten

Wanneer de jonge jazzmusici naar een inspiratiebron verwijzen, is dat vaak Robert Glasper. Hij treed op de voorgrond van de nieuwe generatie jazzmuzikanten die de verbreding in het genre opzoeken met invloeden uit hiphop, (neo)soul en r&b. De lijst met iconische samenwerkingen is inmiddels lang en divers, van Herbie Hancock en Erykah Badu tot Kendrick Lamar.

De laatste jaren stonden voor de toetsenist in het teken van Dinner Party, zijn supergroep met saxofonist Kamasi Washington, zanger Terrace Martin en producer 9th Wonder. Ook kwam de release van zijn derde plaat in de Black Radio-serie, dat hem hem een Grammy opleverde voor het beste R&B-album. Maatschappelijk laat Glasper ook zijn sporen na; met zijn werk en samenwerkingen viert hij de zwarte cultuur en muziek.

Glasper stond al twee keer eerder in de Ronda (op Transition en met zijn Black Radio show in 2022) en deed ons verlangen naar meer. Wat Robert Glasper dit keer brengt houdt hij nog even geheim, maar zijn fans weten dat de toetsenist altijd weet te verrassen.

Zie ook

Robert Glasper

Hiromi's Sonicwonder

unieke muzikant komt met funky album met retrovideogame klanken

Robert Glasper

Kamasi Washington

Fearless Movement Europe Tour