Slotfeest & TV opname Dag van de Componist
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Programma
19:30 uur – 20:00 uur | Pandora zaal | Concert & TV opnamen Trio Napolov Fridman Sandee en Maat Saxophone Quartet
 
20:00 uur – 21:00 uur | Pandora Foyer Feestelijke receptie
 
21:00 uur – Pandora zaal en Foyer | Slotgala & TV opnamen Dag van de Componist
Locatie
Pandora, Pandora Foyer
Programmainformatie
19:30 – 20:00 | Pandora Zaal

Listen! Van Klas Torstensson door Trio Napolov Fridman Sandee (slagwerk, cello, piano) Prelude van Kate Moore door Laura Sandee (piano solo) Werken van Frieda Gustavs van het album No One Is Too Small door het Maat Saxophone Quartet (Dutch Classical Talent Award 2022)

Vanaf 21:00 | Pandora Zaal & Foyer

Orkest de Ereprijs brengt een programma waarin muziek zich verbindt met beeldende kunst. Vanessa Lann baseerde haar compositie Distant Trinity op de Rijnlandse cultus rond Anna te Drieën in de 15e-eeuwse schilderkunst. Wilbert Bulsink speelt in zijn compositie Fernochester met tijd en ruimte. Componist Pete Harden, winnaar van de Matthijs Vermeulenprijs 2023, vond voor Bello inspiratie bij de conceptueel beeldend kunstenaar Robert Smit, die zijn speelse hond Bello portretteerde in een halsketting. In de Pandora Foyer spelen solisten van Music@zUtrecht eigen composities met inspiratie uit Koerdistan en Eritrea. Vernon Chatlein gaat met Tony Roe in dialoog met de muziek uit de Caraïben waar hij opgroeide. Monica Akihary treedt op met haar duo Boi AKIH. Zij won onlangs de Boy Edgar Prijs voor jazz en geïmproviseerde muziek. In de Pandora Zaal brengt pianist/componist Rembrandt Frerichs zijn gloednieuwe compositie Jurjana in première met het New European Ensemble. Black Pencil swingt met een latin groove in Fuerza Interior van Roderik de Man.

Slotfeest & TV opname Dag van de Componist

New Music NOW meets VPRO Vrije Geluiden

incl. servicekosten

In de Pandora zaal klinken grootse ensemblewerken die je op het puntje van je stoel brengen. Meesterlijke noten en ontroerende klanken, staan garant voor een avond vol muzikale vervoering. VPRO Vrije Geluiden en New Music NOW maken TV opnames van het avondprogramma voor latere tv-uitzending op NPO2Extra. Daar kun je bij zijn! Zo maak je niet alleen een fantastische concertsessies mee, maar krijg je meteen ook een inkijkje in het reilen en zeilen van een live recording.

Afwisselend zijn in Pandora Foyer korte catchy optredens van musicerende componisten. Tussendoor is er genoeg tijd voor een drankje bij de bar. 

Line up van ensembles: Trio Napolov Fridman Sandee, Orkest de Ereprijs, Maat Saxophone Quartet, Black Pencil, Rembrandt Frerichs & New European Ensemble, Boi AKIH, Music@zUtrecht, Vernon Chatlein & Tony Roe.

Line up van componisten: Klas Torstensson, Kate Moore, Vanessa Lann, Wilbert Bulsink, Pete Harden, Niels Brouwer, Rembrandt Frerichs, Roderik de Man, Vernon Chatlein, Tony Roe, Frieda Gustavs.

Zie ook

Slotfeest & TV opname Dag van de Componist

New Cool Collective

Achtkoppig jazzdance-monster

Slotfeest & TV opname Dag van de Componist

Ambrose Akinmusire

Beauty is Enough