Lorenzo Viotti dirigeert Brahms en Bartók
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlands Philharmonisch Orkest
Lorenzo Viotti dirigent
Alexandre Kantorow piano 

Programma

Brahms Pianoconcert nr. 1
Bartók Concert voor orkest 

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt. 

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier. 

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Lorenzo Viotti dirigeert Brahms en Bartók

AVROTROS Vrijdagconcert

v.a. € 30,50

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

De laatste kans om Lorenzo Viotti als chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest aan het werk te zien. De charismatische orkestleider die sinds 2021 het Nederlandse muziekleven op zijn kop zet, houdt het aan het einde van dit seizoen voor gezien. Nog één keer laat hij horen dat hij niet alleen met zijn voorkomen, maar ook met zijn uitvoeringen een zaal in extase kan brengen.  

De Zwitsers-Franse dirigent Lorenzo Viotti heeft het niet van een vreemde. Zijn vader Marcello Viotti gaf als dirigent het goede voorbeeld. Het Italiaanse temperament dat Lorenzo van zijn vader meekreeg deed hem het vak van dirigent herdefiniëren. Met charisma, looks en een brede belangstelling voor onder andere fitness en techno weet hij een jonger publiek te omarmen. Maar boven alles staat zijn enorme muzikaliteit. 

Met Brahms Eerste pianoconcert en Bartóks Concert voor orkest heeft Viotti twee opzwepende meesterwerken op de lessenaar staan. Voor de solopartij tekent de jonge Franse pianist Alexandre Kantarow. Deze zoon van violist en dirigent Jean-Jacques Kantarow maakte in 2019 al indruk door als eerste Fransman de International Tchaikovski Competition in Rusland te winnen. Op zijn finaleprogramma stond onder andere het Tweede pianoconcert van Brahms. 

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Slotconcert: The Dream of Gerontius van Elgar

AVROTROS Vrijdagconcert

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Sprookjesconcert: Van Duizend-En-Één-Nacht tot Assepoester

AVROTROS Vrijdagconcert

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Goede Vrijdag: Mendelssohns Lobgesang

AVROTROS Vrijdagconcert