Dutch Blues Challenge 2024

Bekijk ons volledige

Rootsprogramma
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Programma

Emily Hill
Five Dollar Shake
Meryn Bevelander Band
Mojo Hand
John F. Klaver
Merel van de Keer

Locatie
Pandora

Dutch Blues Challenge 2024

Twaalfde editie van dé challenge voor bluesartiesten

incl. servicekosten

TivoliVredenburg is de nieuwe locatie voor de Dutch Blues Challenge! De twaalfde editie van de challenge voor bluesartiesten biedt bands, duo’s en solisten de kans om te laten zien dat ze thuishoren op een groot en professioneel podium.

De finalisten voor de Dutch Blues Challenge 2024 in de categorie bands zijn bekend: Emily Hill, Five Dollar Shake, Meryn Bevelander Band en Mojo Hand. In de categorie solo/duo’s zijn de finalisten John F. Klaver en Merel van de Keer.

Op 6 oktober 2024 beoordeelt een onafhankelijke en professionele jury de voor de finale geselecteerde bluesbands en duo’s/solisten. De acts met de hoogste score mogen Nederland vertegenwoordigen bij de International Blues Challenge in Memphis, USA en bij de European Blues Challenge in 2025. Dat vormt vaak een mooie springplank naar internationale bekendheid. Eerdere winnaars -zoals Harlem Lake, Leif de Leeuw en Phil Bee- zijn inmiddels regelmatig te zien op nationale en internationale festivals en andere podia in heel Europa.

Tijdens de Dutch Blues Challenge worden ook de Dutch Blues Awards uitgereikt aan mensen die een bijzondere rol hebben in de Nederlandse Blues scene. In het verleden zijn bluesawards uitgereikt aan grootheden als Harry Muskee, Oscar Benton en Lefthand Freddy, maar ook jonge talentvolle musici maken kans op een award, zoals Nienke Dingemans in 2023.

Foto door Leo Gabriëls

Zie ook

Dutch Blues Challenge 2024

Ramblin Roots

Hedendaags americana, blues, country, roots-rockfestival

Dutch Blues Challenge 2024

Southside Johnny & Asbury Jukes

Godfather van de New Jersey-sound, mix van rock-’n-roll, soul en rhythm & blues

Dutch Blues Challenge 2024

Guy Davis

Akoestische, voetstampende blues in lijn van Robert Johnson