Nederlands Kamerkoor | Liszt Via Crucis
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Nederlands Kamerkoor
Asko|Schönberg
Peter Dijkstra dirigent
Paolo Giacometti piano

Programma

Liszt Via Crucis
Goebaidoelina Jetzt immer Schnee

Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Nederlands Kamerkoor | Liszt Via Crucis

In memoriam Reinbert de Leeuw

v.a. € 27,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Begin 2020 overleed dirigent Reinbert de Leeuw. Een bevlogen muziekicoon die met een onvoorstelbare zendingsdrang zijn liefde voor muziek verkondigde. Het Nederlands Kamerkoor en het Asko|Schönberg brengen een innig eerbetoon aan de meester. De ensembles delen een gezamenlijk verleden met De Leeuw. Ter nagedachtenis aan hun dirigent voeren ze dierbare werken uit van Liszt en Goebaidoelina.

De Leeuw maakte zich sterk voor gloednieuwe muziek en onontdekt twintigste-eeuws repertoire. Zo was hij verzot op Liszts meesterwerk Via Crucis. De historische opname van het Nederlands Kamerkoor met De Leeuw werd bekroond met een Edison. Met een kernachtige klanktaal maakte Liszt de lijdensweg van Christus invoelbaar. Goebaidoelina’s overrompelende Jetzt immer Schnee is een ruimtelijke reis door de louterende hel van sneeuw, klank en stilte. De Russische componist schreef het werk voor het Nederlands Kamerkoor, Asko|Schönberg en De Leeuw.

Internationaal gezien is Reinbert de Leeuw een van de belangrijkste Nederlandse dirigenten. Hij is voor eeuwig verbonden met het werk van componisten als Andriessen, Ligeti,  Messiaen, Kurtág en Kagel. Later dirigeerde hij ook lievelingswerken als de Matthäus-Passion en Schönbergs Gurrelieder.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Nederlands Kamerkoor: De Mis van Martin

Dirigent Peter Dijkstra

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Nederlands Kamerkoor: The Canterbury Songs

Dirigent Peter Phillips

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Wiener Sängerknaben

Wiener Weihnachten