Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto

bekijk hier alle

GLOBAL CONCERTEN
Deuren open
Aanvang
Support act
geen
Locatie
Cloud Nine

Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto

incl. servicekosten

Het nieuwe project van internationale zanger & kora-speler Ablaye Cissoko, de ongekende ontmoeting tussen twee instrumenten en tussen twee unieke artiesten die voortdurend zoeken naar muzikale vernieuwing.

Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto nemen je mee op een spirituele en intieme reis tijdens dit nieuwe project van internationale zangeres & kora-speler Ablaye Cissoko. Ablaye Cissoko wordt gezien als een van de hoogst gewaardeerde bespelers van de kora, de West-Afrikaanse dubbelharp. Daarbij zingt hij, geheel in de traditie van ‘griots’ of verhalenvertellers waarvan hij afstamt. Bijzonder breekbaar, warm en diepgevoeld klinkt zijn recente album Instant, dat hij maakte met de Franse accordeonist Cyrille Brotto.

De uit Senegal afkomstige Ablaye Cissoko vormde al eerder een verrassend duo met trompettist Volker Goetze, met wie hij drie albums maakte. Ook werkte hij samen met onder anderen Randy Weston, Eric Bibb en het Constantinople Ensemble. Cyrille Brotto is gespecialiseerd in de diatonische accordeon en is al jaren een bekend gezicht in de Franse volksmuziek. Als duo leggen zij de link tussen Zuid-Franse folk en de Mandingo-traditie uit West-Afrika.

 

Zie ook

Rabo Open Stage: Damian Bosch & The Glass Outfit

The Congos & The Gladiators

Twee shows van Jamaicaanse rootsreggae legendes