Double Bill: Benjamin Herman's Bughouse X RUINSZU
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Benjamin Herman sax
Olav van den Berg drums
Reinier Baas gitaar
Peter Peskens bas

--
Yoshida Tatsuya drums
Luca T Mai sax
Massimo Pupillo bas

Locatie
EKKO

Double Bill: Benjamin Herman's Bughouse X RUINSZU

EKKO & TivoliVredenburg presents: Jazz-punk/prog/rock door doorgewinterde musici

Geweest

Benjamin Hermans' Bughouse
Hoewel hij veelal bekend is als jazzmuzikant, is Benjamin Herman als beginnend muzikant sterk beïnvloed door de DIY mentaliteit die was overgewaaid uit Engeland met punkmuziek eind jaren ‘70. Met Bughouse laat hij een langgekoesterde wens in vervulling gaan die zijn eerste muzikale liefdes laat samenkomen: een explosieve clash van punk en jazz. Na een ontmoeting met drummer Olav van den Berg (Seein’ Red, Lärm, The Marxbros) leek alles eindelijk op zijn plaats te vallen. Met de toevoeging van gitarist Reinier Baas en bassist Peter Peskens (Jungle By Night) was de line-up compleet. In mei 2024 komt het nieuwe Bughouse album uit: met nieuwe energie en vertrouwde ingrediënten als jazz, punk en noise belooft het opnieuw een onvergetelijke toevoeging aan zijn discografie te worden.

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest.

RUINSZU
Als het Japanse RUINS een samenwerking aangaat met het Italiaanse ZU kunnen we enkel een explosieve combinatie verwachten. RUINS is namelijk het beste wat Japan op prog-rock/zeuhl/punk/noise/fusion te bieden heeft. Drummer en zanger Tatsuya Yoshida speelt virtuoos en keihard tegelijk. Ruins werd naast hun eigen explosieve optredens vooral bekend van samenwerkingen met o.a. John Zorn, Derek Bailey, Keiji Haino en Kazuhisa Uchihashi.
Tatsuya Yoshida gaat de samenwerking aan met ZU, het trio dat avantgarde hand in hand laat gaan met punk en metal. ZU is een typische liveband die je meezuigt in dwarse ritmes, een genadeloze baritonsaxofoon en virtuoze baslijnen.