Rabo Open Stage: 10 Jaar Rabo Open Stage

Ontdek ons jubileumprogramma

10 jaar TivoliVredenburg
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Programma
14:00 Musicaz
15:00 Dj Jan de Kruiff
15:45 Anna Spark
16:30 Dj Jan de Kruiff
17:00 Simon Akroa
17:45 Dj Jan de Kruiff
18:15 Sabien
19:00 Daniel Kors
19:45 LOE.
20:30 Daniel Kors
21:00 Special Guest
21:30 Daniel Kors
22:15 Lowaddicts
23:00 Dj Martin Alegro
Locatie
Rabo Open Stage
Extra informatie
Musicaz

Musicaz is een collectief van Utrechtse muzikanten die op AZC’s samenkomen om muziek uit allerlei windstreken met elkaar te delen.

Dj Jan de Kruiff

Dj Jan de Kruiff wordt wel eens omschreven als de godfather van de Utrechtse dj’s. In 1998 begon hij met de dansavond Diep in de Groef in EKKO.

Anna Spark

Anna Spark is zangeres, songwriter en producer. Met haar filmische sounds, metaforische teksten en vocale bereik creëert ze een poëtische wereld rond kwetsbaarheid en kracht. Waarin je in Anna's studio muziek digitale sounds met veel vocalen en akoestische instrumenten hoort samenkomen, creëert ze op het podium samen met haar 5-koppige band een energieke live-versie van haar nummers. Ze laat zich beïnvloeden door indiepop, soul en r&b.

Simon Akroa

Singer-songwriter Simon deelt lief en leed onder het mom van de kracht van herkenning: teksten over eigen observaties en muziek (met band!) die kracht bij zet waar woorden niet altijd toereikend zijn. Simons songs stromen vol energie door muzikale uithoeken.

Sabien

Sabien (Sabien Bouw, 1997) is een veelzijdig zangeres en songwriter. Haar heldere stem en duidelijke uitspraak weten direct harten te raken. Sabiens passie voor muziek begon bij het leren spelen van gitaar toen zij 13 jaar oud was, pas wat later durfde zij de stap te maken om hierbij te gaan zingen. Dit beviel zo goed dat Sabiens muzikale pad in een stroomversnelling kwam. Optreden en het schrijven van eigen liedjes kon niet uitblijven. Drie van Sabiens liedjes werden verkozen tot Radio Gelderland Podium Plaat en met haar single ‘Saturday Evening’ (2023) belandde Sabien in de ‘New Music Friday’ Spotify lijst. De releases bleven niet onopgemerkt door andere artiesten, zo speelde Sabien eind 2022 in het voorprogramma van singer/songwriter Douwe Bob in haar woonplaats Apeldoorn. Afgestudeerd van het Conservatorium Utrecht is Sabien nu klaar om Nederland te laten zien wat ze te bieden heeft. Tijd voor verandering; voor nu ruilt Sabien de Americana sound in voor catchy Nederlandstalige pop met invloeden van de Scandinavische sound (denk aan SIGRID en Astrid S). Vrijdag 13 oktober 2023 verscheen Sabiens eerste Nederlandstalige single ‘Dit laat ik nooit meer gaan‘.

LOE.

Terwijl je kopje-onder gaat in de fantasierijke teksten over de uren die te strak zitten, je hoofd die soms in vissenkom voelt en het verdwalen in de liefde geeft LOE. je een inkijkje in het leven van een opgroeiende jongvolwassene. Op de dromerige, sferische maar ook explosieve Nederlandstalige poëziepop kan je dansen met je schaduw en zingen om de hoop. Laten we de chaos vieren. LOE. is een project rondom zangeres Laura de Bruijn die samen met gitarist Rik Jasker de debuut EP VLOED schreef. Ze zijn compleet met toetsenist Tom Luttikholt, bassist Reijer Wildeman en drummer Daan Jonker. Hun muziek heeft invloeden uit kleinkunst en is geïnspireerd door de muziek van o.a. Wende, Spinvis en Eefje de Visser. LOE. tourde in 2022 met de Pop College Tour in een week door heel Nederland. Op dit moment zijn ze aan het werken aan hun volgende EP.

Special Guest

Om 10 jaar Rabo Open Stage te vieren, staat er deze avond ook een zeer speciale special guest op het programma. Net zoals de overige acts heeft deze artiest ook al eens op de Rabo Open Stage gestaan.

Lowaddicts

Een krachtige, warme, elektronica-act die beweegt tussen house, pop en trip-hop, is wat je kan verwachten van Lowaddicts. De typische Lowaddicts-ambiance zorgt voor zowel de behoefte om te dansen als voor het gevoel van wegdromen op een warme zomeravond.

Dj Martin Alegro

De Utrechtse dj Martin Alegro groeide op in een muzikaal gezin. Zijn muziek wordt gedefinieerd door zijn opzwepende melodieën en emotionele akkoorden. Balancerend tussen pop en EDM weet Martin zijn liefde voor EDM en emotionele catchy vibes van pop goed te combineren.

Daniel Kors

Daniel Kors is een producer en dj geboren in 1998, Modena (Italië), met een achtergrond in geluidstechniek, drums en piano. Zijn focus ligt op House-Music, maar tijdens zijn optredens draait hij verschillende genres als Breaks, Electro, Funk of Jazz.

Rabo Open Stage: 10 Jaar Rabo Open Stage

Gratis | O.a. Sabien en Lowaddicts keren terug naar het kleinste podium van TivoliVredenburg

Gratis

10 jaar TivoliVredenburg en dus ook 10 jaar Rabo Open Stage! Een decennium vol prachtige, gratis toegankelijke sessies van aanstormend talent uit Utrecht en daarbuiten. Van singer/songwriters tot jazztrio’s, van koren tot rappers: de volle breedte van TivoliVredenburg vind je al tien jaar lang ook op het kleinste podium. Sinds 2014 betreden jaarlijks ruim 300 lokale artiesten het podium bij café Het Gegeven Paard in de centrale hal. Verschillende artiesten die ooit op de Rabo Open Stage speelden zijn doorgegroeid naar grotere zalen. Speciaal voor het tienjarig jubileum keert een aantal van hen terug op vrijdag 31 mei. Waaronder een heel speciale special guest…

 

10 jaar TivoliVredenburg
Music sounds better with you! Dit programma is onderdeel van ons tienjarig jubileum. Dat vieren we van vrijdag 24 mei t/m zondag 2 juni met een breed scala aan festivals en concerten in al onze zalen. Lees hier meer over ons jubileumprogramma.

Zie ook

Rabo Open Stage: 10 Jaar Rabo Open Stage

Rabo Open Stage: JOASH

Gratis | Melodische gitaarpartijen en catchy zangmelodieën