YALFU 2024

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Pandora
Samya Hafsaoui

Samya Hafsaoui (1994) is presentator, scenarist, auteur en muzikante. Ze schreef mee aan de NPO3-serie Vakkenvullers, heeft een column op Elle.com over stereotypering in series en films en is de auteur van het boek 36 vragen (en heel veel koffie). Daarnaast is ze bekend als ‘dat meisje van Taxi Terug bij DWDD’. Een van haar scripts is door Netflix geselecteerd voor de New Voices-competitie en momenteel werkt ze ook nog aan een musical. Op het ILFU presenteert ze al een aantal jaar het Young Adult Festival en voor het platform portretteert ze booktokkers; jongeren die verslingerd zijn aan lezen en literatuur.

Deborah Harkness

Deborah Harkness (1965) is een Amerikaanse schrijver en historicus, en gespecialiseerd in de geschiedenis van medicijnen. In 2011 publiceerde ze haar eerste roman A Discovery of Witches (Allerzielen), over een hedendaagse heks die per toeval een betoverd manuscript vindt. Dit was meteen een bestseller en de reeks is sindsdien uitgebreid met De schaduw van de nacht (2012), Het boek des Levens (2014) en De eeuwige tijd (2018). De succesvolle televisieserie A Discovery of Witches (2018-2022) is gebaseerd op deze Allerzielen-reeks. Haar nieuwste boek, Het teken van de vogel, de Nederlandse vertaling van het vijfde deel van haar Allerzielen-serie, verschijnt in augustus bij Best of Fantasy.

Faridah Àbíké-Íyímídé

Faridah Àbíké-Íyímídé (1999) is een Brits-Nigeriaanse schrijver. Ze brengt grote actuele thema's als institutioneel racisme naar voren in haar werk. Haar debuut, de YA-thriller Ace of Spades (2021) over racisme op een elitaire kostschool, wordt omschreven als 'Get Out meets Gossip Girl'. Haar tweede roman Where Sleeping Girls Lie (2024) verscheen begin dit jaar, en in juni komt haar derde boek Four Eids and a Funeral uit, een 'enemies-to-lovers romance' geschreven samen met Adiba Jaigirdar. Faridah studeert Engelse literatuur en werkt aan een master over Shakespeare.

Johanna Lindbäck en Sara Ohlsson

Johanna Lindbäck (1972) en Sara Ohlsson (1977) zijn Zweedse schrijvers en vormen samen met Lisa Bjärbo een succesvol Young Adult schrijftrio. De Nederlandse vertaling van hun boek Ugly Girls verscheen in april 2024, en is het eerste deel van een bestseller-trilogie over (online) pesten. In juli verschijnt het tweede deel: Annoying Girls. Elke auteur geeft een unieke stem aan een ander personage, wat zorgt voor een meeslepende leeservaring.

Carlie van Tongeren

Carlie van Tongeren (1983) is schrijver, redacteur en journalist, en wist op jonge leeftijd al dat ze Young Adult-boeken wilde schrijven. In 2018 publiceerde ze haar eerste YA-boek, Heerestraat & Rozenlaan. Daarna verschenen onder andere Het meisjesmanifest (2019) en Het is hier helemaal (niet) perfect (2021). In september 2024 verschijnt haar nieuwe roman Alleen thuis, een verhaal over jeugdzorg en jeugdinstellingen.

Lisette Kuijt

Lisette Kuijt (1996) debuteerde begin 2024 met De eeuwige nacht bij de nieuwe YA-uitgeverij Rebel Books. In De eeuwige nacht brengt ze magie, diepgewortelde mysteries en intrigerende personages samen in een meeslepende Young Adult roman, geïnspireerd op de kronkelende straatjes van Leiden. Vanuit een achtergrond in de jeugdpsychologie, creëert Lisette complexe personages en situaties, waarin de grens tussen goed en fout niet altijd duidelijk is.

YALFU 2024

Het Young Adult Event van ILFU

v.a. € 20,-

Bestel tickets

incl. servicekosten

YALFU, het mooiste en leukste Young Adult-festival van Nederland is terug! Onze vaste YA host Samya Hafsaoui interviewt een aantal van de beste, leukste en interessantste internationale Young Adult & Fantasy auteurs van dit moment. Net als ieder jaar kun je ook weer struinen de YA-markt, zijn er signeersessies en gaat iedere bezoeker naar huis met een mooie goodiebag (met verrassingsboek). Een niet te missen event voor alle YA-fans!

De line-up is indrukwekkend en overvol. Uit de VS komt Deborah Harkness, schrijver en hoogleraar geschiedenis, en bekend van de succesvol verfilmde series A Discovery of Witches en Allerzielen. De Nederlandse vertaling van het vijfde deel van de Allerzielen-serie, ‘Het teken van de vogel’, verschijnt in augustus. Uit Londen komt Faridah Àbíké-Íyímídé, die bekend werd met haar debuut ‘Ace of Spades’ over institutioneel racisme op een elitaire kostschool. In juni verschijnt alweer haar derde boek ‘Four Eids and a Funeral’ uit, een 'enemies-to-lovers romance' geschreven samen met Adiba Jaigirdar. Ook op het podium: een heus duo, onderdeel van een YA-trio! De Zweedse Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson komen praten over hun onlangs verschenen bestseller ‘Ugly Girls’, het eerste deel van een trilogie over (online) pesten. En natuurlijk zijn er ook Nederlandse sterren. Carlie van Tongeren vertelt over haar nieuwe roman ‘Alleen thuis’, een verhaal over jeugdzorg en jeugdinstellingen, dat een week voor YALFU verschijnt en vers van de pers verkrijgbaar is. Lisette Kuijt debuteerde dit jaar met haar fantasyroman ‘De eeuwige nacht’ en vertelt graag over de bijzondere reis die ze doormaakte.

Over ILFU

ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, Young Adult event, literaire filmvertoningen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival. Het festival vindt dit jaar plaats van 21 september t/m 5 oktober 2024 in o.a. TivoliVredenburg.