Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Orkest van de Achttiende Eeuw 
Cappella Amsterdam 
Daniel Reuss dirigent
Mhairi Lawson sopraan
Esther Kuiper mezzosopraan
Guy Cutting tenor
Peter Harvey bas

Programma

Mozart Symfonie nr. 40; Ave verum corpus
Mozart Requiem

Locatie
Grote zaal
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Orkest van de Achttiende Eeuw & Cappella Amsterdam

Mozart Requiem

v.a. € 34,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Met Mozarts Veertigste symfonie en diens immer indrukwekkende Requiem keert het Orkest van de Achttiende eeuw terug naar de basis. Het orkest begon ooit om Mozart beter, eerlijker en authentieker te spelen dan de reguliere symfonieorkesten. En dat doet het gezelschap nog steeds. Geniet van een Requiem zonder opsmuk, een dodenmis zoals Mozart het ooit bedoeld had.

Over Mozarts Requiem bestaan vele prachtige verhalen. Een geheime opdrachtgever, Mozarts koortsachtige geloof dat hij zijn eigen dodenmis aan het schrijven was, een werk dat niet af was toen hij daadwerkelijk stierf, en ga zo maar door. Feit is dat er met het Requiem een absoluut meesterwerk ligt vol van de meest hartverscheurende muziek die geen toeters en bellen nodig heeft.

Dat wist Frans Brüggen al toen hij in 1981 zijn Orkest van de Achttiende Eeuw oprichtte. ‘Elke noot van Mozart is gelogen’, schreef hij polariserend over de grote hedendaagse symfonieorkesten. Al tijdens zijn leven werd de soep uiteindelijk lang niet zo heet gegeten. Toch had Brüggen een punt; tien jaar na zijn dood speelt het orkest Mozart nog steeds zoals het eigenlijk hoort.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Händels Messiah

Nieuwe Philharmonie Utrecht

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Orkest van de Achttiende Eeuw

Mozart Symfonie nr. 38 ‘Praagse’

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Misa Criolla

Música Temprana