ILFU: NK Poetry Slam 2024

Talks, colleges, festivals en meer

Kennis & Debat
Deuren open
Aanvang
Verwachte eindtijd
Locatie
Pandora, Park 6

ILFU: NK Poetry Slam 2024

De grootste slamwedstrijd van het jaar!

v.a. € 14,80

Bestel tickets

incl. servicekosten

Op zaterdag 21 september is het weer tijd voor de Grote Finale van het NK Poetry Slam! Wie verleidt ons dit jaar met de mooiste teksten én podiumpresentatie en gaat naar huis met de titel Nederlands Kampioen Poetry Slam 2024, € 1000 prijzengeld en de Gouden Vink wisseltrofee? 

Acht poetry slammers uit het hele land, die het via lokale voorrondes en de halve finale in Utrecht (4 september) tot de landelijke finale hebben geschopt, nemen het tegen elkaar op een verbale bokswedstrijd op het podium van TivoliVredenburg. Ze proberen elkaar knock-out te slammen met hun voordrachtskunsten, waarbij alle middelen zijn toegestaan: elke vorm van expressie telt. De vakkundige jury, dit jaar bestaande uit Dean Bowen, Yentl van Stokkum en Edward van de Vendel, deelt streng doch rechtvaardig punten uit – maar de stem van het publiek is doorslaggevend! En dat bedoelen we letterlijk: de slammer die bij het publiek de meeste decibellen weet los te peuteren, gaat uiteindelijk met de titel naar huis. 

Na de halve finale op 4 september maken we hier bekend welke acht slammers het in de finale van het NK Poetry Slam tegen elkaar opnemen. We kunnen wel alvast delen dat de presentatie in handen is van Nicole Kaandorp (Slampion 2023) en Sophia Blyden, en dat de immer innemende Merel Jansen wederom als scheidsrechter zal optreden. Want dat decibellen meten moet wel eerlijk gebeuren. Ook de VJ (Flavia Privitera) en DJ (Motie van Wanvrouwen) voor deze avond zijn vertrouwde gezichten.

Na afloop van de finale vieren we feest met slammers en publiek op de officiële afterparty, waarover binnenkort meer. 

Over ILFU
ILFU is het grootste literatuurfestival van Nederland én een dagelijks online platform voor literatuur. Terugkerende festivalonderdelen zijn de Book Talks met internationale auteurs, Young Adult event, literaire filmvertoningen en programma’s voor nieuw talent zoals het NK Poetry Slam. De Nacht van de Poëzie vormt jaarlijks de feestelijke afsluiting van het festival. Het festival vindt dit jaar plaats van 21 september t/m 5 oktober 2024 in o.a. TivoliVredenburg. Meer info via de website van ILFU.

Zie ook

ILFU: NK Poetry Slam 2024

Belle van Zuylenlezing: Svetlana Alexijevitsj

Lezing van Nobelprijswinnaar Alexijevitsj

ILFU: NK Poetry Slam 2024

Exploring Stories 2024

ILFU Festivalweekend met 25+ schrijvers en de verhalen van nu

ILFU: NK Poetry Slam 2024

YALFU 2024

Het Young Adult Event van ILFU