Arnon Grunberg, Katrien Baerts & Wibert Aerts
Deuren open
Aanvang
Uitvoerenden

Arnon Grunberg spreker
Katrien Baerts sopraan
Wibert Aerts viool
Lise Bruyneel video
Pieter Bergé concept

Programma

Kurtág Kafka­-Fragmente

Locatie
Hertz
Koop met korting

Als je vier of meer concerten koopt, krijg je 20% korting op de totaalprijs met de kortingscode KC2425. Koop zes of meer concerten en ontvang 25% korting met de kortingscode KV2425. Bekijk hier hoe het werkt en voor welke concerten dit geldt.

Bekijk andere kortingsmogelijkheden, zoals de CJP-pas en U-Pas, hier.

Ben je 29 jaar of jonger?

Dan kun je voor €12,50 naar dit concert. Kijk hier voor meer informatie.

Arnon Grunberg, Katrien Baerts & Wibert Aerts

v.a. € 23,-

Bestel tickets

incl. servicekosten, garderobe en pauzedrankje

Baerts en Aerts brengen de Kafka-Fragmente van Kurtág ten gehore: veertig zeer persoonlijke fragmenten uit brieven en dagboeken van de schrijver, op muziek gezet door de componist. Ze zijn filosofisch, raadselachtig en zelfs absurdistisch, maar Grunberg geeft diepgravende tekst en uitleg. De omlijstende video’s zijn tekeningen van Kafka die filmmaker Bruyneel in beweging heeft gebracht.

Less is more
Kurtág stond bekend om zijn aforistische stijl: hoe spaarzamer de noten, hoe hoger de spanning. Bovendien laat hij de vioolpartij vaak letterlijk de tekst van Kafka vertolken, tot op de laatste letter ontleed. Deze spanningsboog vergt veel van sopraan en violist. Maar er is ruimte voor luchtigheid: het dertiende (!) lied is Einmal brach ich mir das bein, es war das schönste erlebnis meines lebens.

Kenner
Katrien Baerts is goed bekend met het werk van Kurtág. Ze voerde een deel ervan al eens uit in het Concertgebouw, en haar droom om de hele reeks uit te voeren kwam uit toen ze in 2022 samen met Wibert Aerts werd gevraagd voor de Hongaarse week op het Leuvense Festival 20.21.

Zie ook

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Thomas Beijer speelt Satie

Met animatiefilm

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Fuse: Mikrokosmos

Festival Oude Muziek - 24 augustus

Hannes Minnaar speelt het beste van Chopin