
- Deuren open
- Aanvang
- Uitvoerenden
- Camerata TrajectinaKlaartje van Veldhoven sopraanMax Bruijns tenorSaskia Coolen blokfluit & viola da gambaCassandra Luckhardt viola da gambaArjen Verhage luit & citer
- Programma
- Jacob van EyckBoffonsDoen Daphne d’overschoone MaeghtAardigh MartijntjeO slaep, o zoete slaepMalle SymenEst-ce MarsNachtegaelCarileenBockxvoetje
- Locatie
- Pieterskerk
- Praktische informatie
-
Locatie
De Pieterskerk is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets. De kerk bevindt zich op 10-15 minuten loopafstand vanaf Utrecht CS. In de omgeving van de kerk is beperkte (betaalde) parkeergelegenheid op straat.
Parkeren kan op loopafstand in de parkeergarage op de Springweg.
Pieterskerk
Pieterskerkhof 3
3512 JR Utrecht -
Tijden
De meest actuele tijden vind je hier.
-
In de zaal
Er zijn geen vaste zitplaatsen. Vrijwilligers van het IKFU zullen je ontvangen op de locatie en de kaartcontrole uitvoeren.
-
Handig om te weten
De Pieterskerk is rolstoeltoegankelijk. In overleg met de vrijwilligers van het IKFU kan er gekeken worden naar een geschikte plaats voor de rolstoel tijdens het concert.
-
Koop met korting
Bestel kaarten voor drie of meer concerten van het Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht en ontvang 20% korting op de totaalprijs. Vanaf zes concerten ontvang je maar liefst 25% korting op de totaalprijs. Lees hier meer.
IKFU: Camerata Trajectina - De Klank van de Stad
Pieterskerk | Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht
Geweest
Let op! Dit concert vindt plaats in de Pieterskerk.
Wie is de meest beroemde Utrechtse componist? Zonder twijfel is dit Jacob van Eyck. Geen kleine jongen dus. Wereldwijd laven generaties blokfluitisten zich aan zijn virtuoze variatie-werken, van Frans Brüggen tot Lucie Horsch tot onze eigen Saskia Coolen.
Van Eyck was in dienst van de stad om blokfluit te spelen voor de ‘wandelende luijden’ op het Janskerkhof, toen nog een prachtig stadspark. Daarnaast speelde hij, als ‘Directeur van de klok-werken tot Utrecht’, op het carillon, onder andere in de Domtoren. Hij moest het hebben van zijn gehoor, want hij was blind.
Van Eyck’s improvisaties zijn genoteerd in de beroemde bundel, Der Fluyten Lust-hof. Deze bundel bestaat uit variaties over bekende melodieën uit Frankrijk, Italië of Engeland, die ook in de talloze liedboekjes uit die tijd gebruikt werden.
In ons programma klinken de oorspronkelijke liedjes afgewisseld met de virtuoze variaties van Jacob van Eyck.
(Leuk weetje: De Hemony-klokken uit de net gerestaureerde Domtoren klinken, zijn grotendeels dezelfde als waarop Van Eyck speelde!)